AMERI U ČUDU: Nikola Jokić uradio ono što nije viđeno od vremena kada su nama, kao Rusiji sada, uvođene sankcije

D. N.

01. 03. 2022. u 16:13

NIKOLA Jokić je zbog jednog NBA detalja iznova zapanjio Amerikance.

АМЕРИ У ЧУДУ: Никола Јокић урадио оно што није виђено од времена када су нама, као Русији сада, увођене санкције

Foto: AP Photo/David Zalubowski

Sve ljubitelje košarke, zapravo.

Na utakmici između njegovih Denver nagetsa i Portland trejlblejzersa, srpski as je opet dominirao, imao i jedan potez od koga se "vrti u glavi" (zbog čega su i vodeći američki novinari govorili da im se "mozak topi" dok to gledaju), ali je dostigao i jedan nesvakidašnji učinak.

Toliko nesvakidašnji da nije viđen u NBA ligi od 1992, iste one godine kada su našoj zemlji uvedene međunarodne sankcije, otprilike isto kao što mnoge države sada rade Rusiji zbog dešavanja u Ukrajini.

Naime, Nikola Jokić je do 18 skokova i 11 asistencija na meču sa Portlandom stigao za samo 26 minuta i osam sekundi na parketu. To je najmanja minutaža jednog NBA igrača koji je došao do 15 skokova i 10 asistencija u poslednjih trideset godina. Odnosno, od 1992. do sada.

I pritom nije imao samo učinak 15+10, već 18+11 u rekordno kratkom vremenu.

Kako ističe Miroslav Ćuk, jedan od najboljih ovdašnjih poznavalaca zbivanja u Denver nagetsima, Jokić je uradio i još uvek radi nešto nesvakidašnje:

Trenutno je u nizu od 25 utakmica na kojima je imao bar po osam poena, osam skokova i šest asistencija, i to za prosečno 32,3 minuta po utakmici.

A to je NBA rekord, jer su takve, ali ne toliko dugačke nizove, imali još samo Vilt Čembrlen, sa 20 takvih utakmica (ali i značajno većom minutažom - 47,5) i Oskar Roberetson sa 17 (uz 45,3 minuta po meču).

Nikola Jokić - statistika u ovoj sezoni

Podsetimo, Nikola Jokić i ove sezone ima fantastičnu statistiku u NBA ligi: prosečno postiže 25,5 poena po meču, ima čak 13,8 skokova po utakmici, uz osam asistencija po takmičarskom nastupu.

Šta sledi za Jokića i Denver?

Nikola Jokić i Denver naredni meč igraju u četvrtak, tri sata iza ponoći po srednjoevropskom vremenu, kada će ugostititi Oklahoma Siti tandere, za koje igra i naš mladi košarkaš Aleksej Pokuševski.

U ovom trenutku Nagetsi su, uz učinak 36-25, šesti u Zapadnoj konferenciji NBA lige, a ekipa Oklahome pretposlednja, 14. na "zapadu" sa 19-41. 

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

CRNO-BELI ODNELI POBEDU NA JADRANU: Parni valjak protutnjao kroz Moraču