ZVANIČNO: NBA izabrala tri kandidata za MVP trofej

Novosti online

18. 04. 2022. u 08:05

KOŠARKAŠ Denvera i aktuelni MVP NBA lige Nikola Jokić i zvanično je jedan trojice kandidata za tu nagradu i u sezoni 2021/22, saopšteno je prošle noći.

ЗВАНИЧНО: НБА изабрала три кандидата за МВП трофеј

FOTO: Tanjug/AP

Pored Jokića za ovo prestižno priznanje bore se i dvostruki pobednik Janis Adetokunbo iz Milvokija i košarkaš Filadelfije Džoel Embid.

Jokić je tokom regularne sezone prosečno beležio 27,1 poen, 13,8 skokova i 7,9 asistencija i vodio je Denver do šestog mesta na Zapadu.

Embid je prosečno postizao 30,6 poena, uz 11,7 skokova i 4,2 asistencije, a Adetokunbo 29,9 poena, 11,6 skokova i 5,8 asistencija.

U trci za najboljeg odbrambenog igrača su Mikel Bridžis (Finiks), Rudi Gober (Juta) i Markus Smart (Boston), dok će se za najboljeg rukija sezone boriti Skoti Barns (Toronto) i Kejd Kaningem (Detroit) i Evan Mobli (Klivlend).

Za najboljeg šestog igrača nominovani su Tajler Hiro (Majami), Kem Džonson (Finiks) i Kevin Lav (Klivlend), a u trci za igrača koji je najviše napredovao su Dža Morant (Memfis), Darijus Garlend (Klivledn) i Dedžonte Marej (San Antonio).

Za trenera godine nominovani su Tejlor Dženkins (Memfis), Erik Spolstra (Majami) i Monti Vilijams (Finiks).

Nagrade će biti dodeljene tokom plej-ofa.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RAJKOVIĆ ODBRANIO PENAL: Pogledajte kako je golman Srbije odbranio penal Švajcarcima (VIDEO)