"VASO, IZAĐI!" Neverovatna situacija u Beogradu - Ataman, Micić i rat u Ukrajini kao povod za konferenciju koja će se pamtiti

Novosti online

21. 05. 2022. u 22:54

ANADOLU Efes je opet osvojio Evroligu, a potom se desila neočekivana scena na konferenciji za štampu kojoj su prisustvovali MVP završnog turnira, Vasilije Micić, i trener novog/starog šampiona Evrope, Ergin Ataman.

ВАСО, ИЗАЂИ! Невероватна ситуација у Београду - Атаман, Мицић и рат у Украјини као повод за конференцију која ће се памтити

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, u izuzetno uzbudljivom finalu Evrolige Efes je pobedio madridski Real, i to najviše zahvaljujući sjajnoj partiji srpskog reprezentativca.

Zato je on, uz Atamana, došao pred novinare i... Kada se činilo da će to biti jedna klasična sportska priča, ona je uletela u svet politike.

Zbog dešavanja u Ukrajini.

Sve je zakuvao jedan strani novinar, i to na sledeći način:


"Hteo bih da pitam, trenera i Vasu, povodom situacije u Ukrajini", počeo je taj predstavnik medija, pa se okrenuo ka srpskom asu i nastavio:

"Ukrajina je košarkaška zemlja i ima mnogo košarkaških navijača. Možeš li da pošalješ poruku podrške Ukrajini i njenoj košarkaškoj zajednici?".

Dok je Vasilije Micić uzimao dah da odgovori, umešao se njegov tener, Ergin Ataman:

- Da. Naravno. Ali, mislim da je sada Vasa umoran. Vreme je da ide. Molim te, idi, a ja ću odgovoriti na naredna pitanja. Izađi - rekao je mirno čuveni stručnjak.

Sačekao je potom 10-20 sekundi da MVP završnog turnira Evrolige napusti salu za konferencije, pa tek potom odgovorio, i to ovako:

- Naravno, duboko smo uznemireni zbog aktuelne situacije. Možda sam čak i prvi govorio šta o tome mislim, pa su me, čini mi se, "isekli" tokom jednog TV uključenja uživo, ali ja mislim da je neprihvatljivo da se ovo dešava u 21. veku. Veoma mi je žao... Volim da pričam ono što osećam, a živim u Turskoj, sa turskim narodom, i svi smo uznemireni kada civili ginu. Ali, isto tako mi je žao mojih kolega, igrača i klubova iz Rusije, koji nisu ništa skrivili, a kažnjeni su. I to iz političkih razloga. Iz us**** političkih razloga! Nadam se da će ljudskost pobediti ovu situaciju, kao što smo pobedili koronavirus u ove dve godine. Optimista sam da ćemo i ovo rešiti. To je sve - zaključio je Ergin Ataman nesvakidašnju scenu na konferenciji za medije.

 

Bonus video: Grci tokom finala Evrolige navijali za Real

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (4)

ŠIPTARI IZVUKLI DEBLJI KRAJ: Luda tuča Albanaca i Rumuna na Kamp nou u Barseloni (VIDEO)