ISTORIJSKO VEČE U ABA LIGI: Rekordi se nizali kao na traci

Novosti online

04. 06. 2022. u 12:22

KOŠARKAŠI Partizana u četvrtom duelu finalne serije AdmiralBet ABA lige dobili su Crvenu zvezdu rezultatom 112:84 i na taj način izborili su majstoricu.

ИСТОРИЈСКО ВЕЧЕ У АБА ЛИГИ: Рекорди се низали као на траци

FOTO: M. Vukadinović

Oba trenera su se složila da razlika sa kojom se pobede plej-of mečevi nije bitna, već je bitno da se dobije serija. Međutim, ovo je svakako bilo istorijsko veče.


Crno-beli su postigli 112 poena, što je rekord Jadranske lige u doigravanju. Takođe, 68 koševa u prve dve četvrtine predstavlja najefikasnije poluvreme u plej-ofu.

Da je Partizan odigao savršeno prvi deo meča govori i podatak da je 35 poena u prvoj deonici najviše ikad u prvoj četvrtini, kao i da je 33 koša u drugoj deonici takođe rekord takmičenja u doigravanju.

Sve ovo crno-beli su postigli zbog fantastičnog šuta i za dva i za tri poena. Procenat trojki im bio je 56,52 odsto što je rekord u finalima Jadrana.

Peti, ujedno i odlučujući meč, igraće se u ponedeljak od 20 časova, a domaćin će biti ekipa Crvene zvezde. Pobednik ovog duela imaće sigurno mesto u Evroligi sledeće sezone.

BONUS VIDEO: Avramović izbacuje čuvara i pogađa "step-bek" za +20
 

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

DŽAKA OPET PROVOCIRA: Odgurnuo golmana Srbije i izazvao zvižduke sa tribina  (VIDEO)