ODLUČUJUĆI MEČ ZA EVROLIGU: Obradović je "kralj finala", ali i Radonjić dobro zna kako do trofeja

Novosti online

06. 06. 2022. u 16:56

TRENER košarkaša Partizana, Željko Obradović, je nastupio u više eliminacionih utakmica nego što su neki od njegovih igrača odigrali zvaničnih mečeva u svojim profesionalnim karijerama.

ОДЛУЧУЈУЋИ МЕЧ ЗА ЕВРОЛИГУ: Обрадовић је краљ финала, али и Радоњић добро зна како до трофеја

Foto: Nebojsa Parausic

Obradović će večeras od 20 časova predvoditi ekipu u još jednom važnom finalu protiv najvećeg rivala, Crvene zvezde, i to u utakmici koja direktno vodi u Evroligu sledeće sezone.


Najtrofejniji evropski trener je karijeri dugoj 30 godina igrao u 64 finala, uključujući reprezentaciju, Evroligu, domaća prvenstva, kupove ili superkupove. Obradović je pehar podigao 44 puta, što je predstavlja uspešnost od 68,75 odsto.

Finalna serija ABA lige

C. zvezda - Partizan 90:76

C. zvezda - Partizan 85:81

Partizan - C. zvezda 70:67

Partizan - C. zvezda 112:84

C. zvezda - Partizan 20.00

Sa druge strane, strateg na klupi Zvezde, Dejan Radonjić takođe ima impresivan skor. On je na klupi beogradskih crveno-belih izgubio samo dva finala u ABA ligi i to u svoje prve dve sezone.

Nakon toga odigrao je još četiri finala i u svkom uzeo titulu. Tri vezana trofeja je podigao 2015, 2016, i 2017. posle čega je napustio Zvezdu, pa joj je prethodne sezone, po povratku u klub, opet doneo pehar.

Podsetimo, upravo je crnogorski stručnjak umanjio učinak Željka Obradovića u eliminacionim utakmicama, pobedivši ga ove sezone u Kupu Srbije.



Posle četiri utakmice sjajnih poteza, neizvesnih završnica, preokreta, ali i brojnih incidenata, kritika na suđenje i uzavrele atmosfere, došlo je do samog vrhunca.

Više nema mogućnost za ispravku, samo 40 minuta košarke nas deli od toga ko će biti novi šampion Jadranske lige i predstavnik Srbije u najelitnijem evropskom košarkaškom takmičenju sledeće sezone.

Hala „Aleksandar Nikolić” biće otvorena već od 17 časova, a kontrole na ulazima biće veoma rigorozna, najavljuju iz Zvezde.

Utakmicu će suditi Saša Pukl, Tomislav Hordov i Miloš Koljenšić.


BONUS VIDEO: Krcat Pionir pred početak drugog finalnog derbija ABA lige

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...