"IŠAO SAM IZ LUDILA U LUDILO ZBOG PARTIZANA": Ispovest Novice Veličkovića o igranju sa bolovima do poslednje kapi znoja

Novosti online

08. 06. 2022. u 22:33 >> 22:37

NOVICA Veličković ikona je čuvenog ulaza D hale Pionir i zauvek će biti u srcima crno-bele strane Beograda. Retko u javnosti govori, ali kada odluči da kaže nešto ljubav prema beogradskom velikanu uvek je na njegovim usnama.

ИШАО САМ ИЗ ЛУДИЛА У ЛУДИЛО ЗБОГ ПАРТИЗАНА: Исповест Новице Величковића о игрању са боловима до последње капи зноја

FOTO: N. Skenderija

Veličković je za podkast "Jao Mile" govorio o tome kroz kakve je stravične fizičke napore i bolove prolazio godinama noseći dres koji je uvek bio natopljen znojem do kraja.

- Samo mi je bilo daj još jednom obučem dres i izaćem pred publiku i navijače, da doživim još jednom to samo. Svako leto sam pričao da ću stati, da neću više. Onda dođe plej-of, ja posle toga koje god terapije da odradim neće mi pomoći. U Pioniru 700 stepeni, utakmice na dva dana, ne mogu da se oporavim  i vratim tonus mišića da bi sutra opet igrao. Išao sam iz ludila u ludilo. 

- Svima sam pričao da dođe treća utakmica finalne serije, ja se ne znojim više. Nema više šta da izađe iz mene, dehidriram. Mogao sam da padnem, a svaki pad vukao je za mene veliki rizik. Obično sam pokušavao da razmišljam realno šta je dobro za mene, ali je ljubav prema klubu uvek pobeđivala.


 

Veličković je u Partizanu proveo 10 sezona i sa crno-belima je osvojio 13 trofeja. Igrao je i za Real Madrid, Brose Bamberg, Megu i Trabzon.

Svoju ljubav prema klubu iskazao je nebrojano puta, a "grobari" nikada ni sa jednim košarkašem nisu razvili takvu vrstu odnosa, kao sa vojnikom koji je do poslednje kapi znoja ginuo za crno-bele boje. 

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RAJKOVIĆ ODBRANIO PENAL: Pogledajte kako je golman Srbije odbranio penal Švajcarcima (VIDEO)