DIREKTOR KLS: Odluka Partizana udar na državu, na predsednika, ovo je nepoštovanje

Александар Илић
Aleksandar Ilić

09. 06. 2022. u 18:11 >> 18:12

TRESE se srpska košarka nakon odluke Partizana da ne igra plej-of seriju Superlige Srbije, u kojoj su crno-beli određeni da snage odmere protiv FMP. Direktor Košarkaške lige Srbije Aleksandar Grujin nije krio da je šokiran odlukom Partizana.

ДИРЕКТОР КЛС: Одлука Партизана удар на државу, на председника, ово је непоштовање

Foto: Ilustracija/KLS

Crno-belima prema propozicijama lige preti izbacivanje dva ranga niže, tačnije u srpsku ligu, ali nije baš najjasnije kako će to biti izvedeno s obzirom da klub igra u ABA ligi tokom sezone, a samo završnicu sezone u domaćem takmičenju, tačnije Superligu Srbije.

Grujin je u razgovoru za "Maksbet sport" govorio o odluci Partizana

– Veoma sam iznenađen i razočaran stavom Partizana. Njihova odluka je nepoštovanje države, ulaganja države i pre svega predsednika, u sport i nepoštovanje Košarkaške lige Srbije. Ponašanje je nedopustivo. Ne postoji nijedan razlog za ovako nešto. Uradili smo mnogo toga kako bi Partizan u prethodnim danima uverili kako su sve odluke koji su klubovi doneli u skladu sa pravilnicima i pokušali da podsetimo da do ovoga ne treba da dođe. Osim izjava njihovog čelnika u javnosti, nismo imali naznake da će do ovoga da dođe. Upravo zato je sada situacija daleko teža nego što se čini.

Kamen spoticanja bila je dodela “prednosti domaćeg terena” u eventualnom finalu na osnovu plasmana u ABA ligi.

– Da bi ste uopšte pričali o toj tematici morate da budete upoznati s događanjima od početka do kraja. KLS pre početka sezone usvaja Propozicije takmičenje i u njenom izglasavanju učestvuju isključivo predstavnici klubovi, pa i Partizan. Njih 21 učestvuju u radu i svaki glas je jednako vredan. Partizan je šest, sedam, osam godina unazad svake godine izglasavao Propozicije takmičenja i nije mu to smetalo sve do aprila. Od tada počinje napad na KLS. Jasno piše u Propozicijama na osnovu čega se određuje plasman.

PUNO POVERENjE U DRAGUTINA ILIĆA

Kako će Partizan biti kažnjen odlučivaće Ilić.

– Odluku će da donese disciplinski sudija. Primenjivaće se Disciplinski pravilnik, neće da bude zaštićenih, bez obzira na to o kom klubu se radi. Imam potpuno poverenje u Dragutina Ilića, ubeđen sam da će sve odluke da budu u skladu sa svim normativnim aktima – rekao je Grujin za MaxBet sport.

BONUS VIDEO: Šou Holinsa, četiri trojke za dva minuta

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (3)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...