PARTIZAN BIO DEO ISTORIJE: Crno-beli protutnjali kroz Crnu Goru, i dalje dele lekcije u ABA ligi (FOTO)

Č. V.

24. 10. 2022. u 22:44

KOŠARKAŠI Partizana ostvarili su novu ubedljivu pobedu u ABA ligi, pošto su savladali Mornar u Baru sa 62:83 (17:24, 10:22, 22:18, 13:19) u četvrtom kolu regionalnog takmičenja, a meč je obeležio i debi najmlađeg igrača u istoriji takmičenja Luke Kovačevića.

ПАРТИЗАН БИО ДЕО ИСТОРИЈЕ: Црно-бели протутњали кроз Црну Гору, и даље деле лекције у АБА лиги (ФОТО)

FOTO: ABA liga/KK Mornar/Media Pro

Ovaj još uvek dečak je rođen 8. maja 2007. godine i ubedljivo je najmlađi igrač koji je zaigrao u istoriji nadmetanja na Jadranu. Priliku da istrči na parket dobio je na manje od dva minuta do kraja utakmice.

Pisalo se mnogo o Doronu Raselu, omalenom plejmejkeru domaćeg tima koji je u ovaj meč ušao kao igrač sa neverovatnim brojkama. On je u prva tri kola redom postizao 41, 47 i 35 poena. U najavi utakmice je trener crno-belih Željko Obradović upozoravao na bivšeg člana univerziteta Merilend.

Ispoštovali su izabranici trofejnog stručnjaka dogovor i potpuno neutralisali 24-godišnjaka iz Filadelfije. Konstantno su ga udvajali i otežavali mu da diriguje igrom tima iz dvorane "Topolica".

Što se samog meča tiče Partizan je od starta nametnuo žestok ritam u odbrani i iz takve igre je dolazio do lakih poena u napadu, kao i dosta otvorenih šuteva.

Razlika na poluvremenu bila je velikih 19 poena - 27:46. Domaćin je posle loše prve četvrtine drugu dobro otvorio prišao na dva poena minusa 22:24 i držao goste tri minuta bez poena, ali od tada su na parketu postojali samo crno-beli. Mornar je do odlaska na pauzu postigao samo pet poena, a svi su bili delo Rasela.

Drugo poluvreme bilo je samo formalnost, gosti su čuvali prednost i nisu dozvolili protivniku da pomisli da može da napravi veliku senzaciju.

Ono što je iznenađujuće kada je ovaj duel u pitanju je šut kapitena Partizana Kevina Pantera koji je meč završio bez poena, uz šut iz igre 0/10 (0/4 za dva i 0/6 za tri poena). Ceo tim gostiju je odličan bio van linije 6,75 (14/32 - 43,8%). Barani su u tom segmentu totalno zakazali 4/27 - 14,8%.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio Zek Ledej sa 18 poena, pratio ga je Danilo Anđušić sa 16. Na drugoj strani najviše su se istakli Vladimir Mihailović i Marko Pecarski sa po 19. Rasel je ozbiljno podbacio i postigao je samo devet poena.

Crno-beli su sada na učinku 4-0, a Mornar 2-2. Partizan u četvrtak od 20.30 dočekuje Žalgiris u Evroligi, a u narednoj rundi ABA lige u "Arenu" siže Mega. Barani opet igraju kod kuće u 5. kolu regionalnog takmičenja, protivnik im je Studentski centar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!