PREMALO ADUTA ZA DERBI: Skraćena rotacija koštala crno-bele trofeja u Kupu

G. KELIĆ

19. 02. 2023. u 08:00

DRUGU godinu zaredom, košarkaši Partizana pod patronatom Željka Obradovića gube od Crvene zvezde u Kupu Radivoja Koraća. Ovog puta ih najveći rival nije došao glave u borbi za trofej, već u polufinalu gde je viđena mnogo ujednačenija borba nego lani kada su se crveno-beli pitali za sve (85:68). Potpuni slom u drugom poluvremenu i prosutih 18 poena prednosti može da se ogleda i u činjenici da su crno-beli bili značajnije više pogođeni odsustvom svojih prekobrojnih igrača – Joanisa Papapetrua i Jama Madara nego protivnik.

ПРЕМАЛО АДУТА ЗА ДЕРБИ: Скраћена ротација коштала црно-беле трофеја у Купу

FOTO: Aleksandar Ilic

Najtrofejniji evropski trener protiv Zvezde ni sekund vremena na parketu očekivano nije dao dvojici juniora koje je poveo u Niš, Savi Drezgiću i Viktoru Mikiću, kao ni Tristanu Vukčeviću što ga je ostavilo sa devet igrača u rotaciji (poređenja radi kod crveno-belih samo Ognjen Kuzmić nije ulazio u igru).

U utakmici velikog inteziteta i abnormalne količine potrošene energije, taj broj deluje nedovoljan da bi se pobedio tim Zvezdinog kvaliteta koji je u odnosu na ranije međusobne duele bio pojačan Fakundom Kampacom.

Treba biti realan i istaći da je odstranjivanje dvojice stranaca mnogo teže palo Partizanu. Ne samo da je sam izbor o imenima onih koji će preskočiti Kup kod crno-belih izazivao veću dilemu, već je i značaj na celokupnu igru i kompoziciju ekipe kod ”valjkovog” prekobrojnog dvojca neuporedivo veći.

Tim sa Malog Kalemegdana je odlučio da iz sastava otpadnu Džon Holand koji već neko vreme nije u ozbiljnim planovima i Nikola Ivanović koji nakon povratka iz teške povrede još uvek hvata zalet i daleko je od optimalne forme. Sa druge strane, Papapetru je jedan od najkorisnijih Partizanovih igrača u defanzivi, dok je Madar kao možda i jedini pravi plejmejker u timu itekako nedostajao u trenucima kada su crno-beli na startu drugog dela igre upali u organizaciono beznađe (preskočio i prošle godine takmičenje u Nišu).

Kada se na sve to nadovežu i problemi sa faulovima koji su morili neke od glavnih Obradovićevih izabranika (Ledej i Lesor dobili po pet ličnih, Eksum četiri), i koji su iz tog razloga morali da bitne minute provedu van igre, dolazi se do zaključka da Partizan nije imao plan B.

- Nama se nije dešavalo da u prethodna dva meseca primamo lake poene kada imamo probleme sa faulovima. Sada se to dešavalo stalno i moramo da se vratimo na ono kako je bilo. Sve je ovo sastavni deo igre. Da li su neki faulovi bili ili ne, tome neću da posvećujem pažnju. Sve polazi u pristupu, gde treba da razmišljaš o pobedi tima, a ne o svoja dva poena – kazao je trener Obradović između ostalog na konferenciji za medije posle meča.

Crno-beli su se po povratku u Beograd odmah okrenuli ka završnici regularnog dela dva veoma bitna takmičenja – ABA ligi i Evroligi. Već za četiri dana im u ”Štark arenu” dolazi turski Fenerbahče u još jednom determinišućem meču za plasman u top osam. Pride, sutradan reprezentacija Srbije igra u Atini sa Grčkom, dok 72 sata kasnije u poslednjem kolu kvalifikacija za Mundobasket u Beogradu dočekuje Veliku Britaniju za overu plasmana na planetarnu smotru (crno-beli posle Fenera sledeći meč igraju tek 2. marta protiv Albe).

I dalje je maglovito oko nastupa Partizanovih reprezentativaca (Trifunović, Avramović, Anđušić) u tim mečevima, međutim s obzirom na važnost trenutka u elitnom rangu, najsvežijeg iskustva iz Kupa, kao i onog iz novembra kada su se protiv Olimpijakosa sa sedam igrača proveli kao ”bosi po trnju” (87:58), korisnije bi po crno-bele bilo da u ovom slučaju gledaju isključivo svoj interes. A on nalaže sve moguće raspoložive snage u predstojećem periodu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

MaxBet lansirao prvu potpuno AI generisanu marketinšku kampanju