HRVOJE ĆE ODMERITI PRAVEDNU KAZNU: Direktor ABA lige, Milija Vojinović, za "Novosti", o sankciji za Lesora

G. KELIĆ

15. 03. 2023. u 20:00

KAKVA i kolika kazna čeka centra Partizana Matijasa Lesora, zbog fizičkog nasrtaja na igrača Crvene zvezde Filipa Petruševa, reći će disciplinski sudija ABA lige Hrvoje Vidan. To je, između ostalog, u razgovoru za "Novosti" poručio komesar regionalnog takmičenja, Milija Vojinović.

ХРВОЈЕ ЋЕ ОДМЕРИТИ ПРАВЕДНУ КАЗНУ: Директор АБА лиге, Милија Војиновић, за Новости, о санкцији за Лесора

Foto: N.Paraušić

- Kao što procedura nalaže, taj slučaj, kao i sve ostalo što se dešavalo u poslednjem večitom derbiju, ali i svim ostalim utakmicama 21. kola, sada se nalazi u rukama Hrvoja Vidana. Sigurno ne bih dao sebi za pravo da prejudiciram njegove odluke ili na bilo koji način utičem na njih, ali imam puno poverenje u njegov sud i rad - otkriva prvi čovek Jadranskog takmičenja za naš list.

Ceo taj slučaj povećao je, već inače velike, tenzije između dva kluba i njihovih navijača. Neredi na tribinama, nažalost, opet nisu izostali, a po svemu sudeći neće ni u eventualnom okršaju dva tima u plej-ofu, što nagoveštava ponavljanje prošlogodišnjih scena.

- Mnogo puta sam to rekao, ABA liga uvek uradi sve što je u njenoj moći da se nemile scene pre svega spreče, a ako se već dese, da se maksimalno zaštiti bezbednost aktera. I to je crta koja ne sme da se pređe, što se vidi i na osnovu svega što se dešavalo prošle sezone. Sigurno nikome nije prijalo to što se peti meč finalne serije završio pred praznim tribinama i što se, umesto aplauza i pesme navijača, čula škripa patika, ali naša je obaveza da učinimo sve kako bismo osigurali bezbednost aktera - naglašava Vojinović.

SVE ČISTO OKO MEČA BORAC - CIBONA

KONTROVERZA je bilo i oko duela između Borca i Cibone, odigranog početkom februara. Čačani su želeli da odlože utakmicu zbog velikih zdravstvenih problema u ekipi, međutim i pored celokupne lekarske dokumentacije, molba nije uslišena.

- Zdravlje igrača je uvek na prvom mestu i sa tim u vezi sigurno niko nije dovodio u pitanje validnost dokumenata koje je Borac uredno dostavio. Da ne ulazim sada u detalje, ali upravo vodeći se tim nalazima meč je i odložen za 24 časa. Međutim, nije bilo osnova da se utakmica potpuno odloži i odigra u nekom drugom terminu - govori Vojinović.

Nedavno su određeni novi termini tri odložene utakmice (Cedevita Olimpija - C. zvezda, Mornar - Igokea, Budućnost - Partizan) koje će se odigrati u isto vreme, 22. aprila, na kraju ligaškog dela takmičenja. Glavni operativac Lige uverava da to ni na koji način neće uticati na početak doigravanja, u kojem će se ove sezone prvi put naći najboljih osam ekipa.

- Već zakazani termini produžiće ligaški deo za samo sedam dana, odnosno plej-of će početi kao i prošle sezone, u poslednjem vikendu aprila. Očekujemo da se zadržimo u istim rokovima. Takođe, postoji opcija da se utakmica između Mornara i Igokee odigra ranije, s obzirom na to da se radi o klubovima koji za razliku od ostalih iz odloženih utakmica, nemaju obaveze u evropskim takmičenjima - zaključuje Vojinović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PROBLEM ZA ZVEZDU: Milojević morao da zameni jednog od ključnih igrača