DREZGIĆ DA BUDE NOVI BRKIĆ: Partizan budućnost vidi u mladom plejmejkeru koji je blistao na juniorskom turniru Evrolige

G. KELIĆ

04. 04. 2023. u 15:34

NISU se juniori Partizana posebno proslavili na kvalifikacionom turniru Evrolige, koji se proteklog vikenda održao u Beogradu (osvojili sedmo mesto u konkurenciji osam ekipa), međutim kao jedna od pozitivnijih stvari jeste nastup mladog plejmejkera crno-belih Save Drezgića (16) koji je igrama u hali "Basket siti" očarao košarkašku javnost u Srbiji.

ДРЕЗГИЋ ДА БУДЕ НОВИ БРКИЋ: Партизан будућност види у младом плејмејкеру који је блистао на јуниорском турниру Евролиге

Foto Evroliga

Perspektivni organizator igre sastava trenera Milije Bogićevića je na četiri odigrane utakmice (tri poraza i jedna pobeda) u proseku beležio 21,5 poena (četvrti najbolji strelac turnira) uz 6,9 asistencija (peti asistent) i osam skokova što ga je postavilo na visoko treće mesto najkorisnijih igrača (indeks 28)! Te brojke dobijaju još više na značaju s obzirom na to da su crno-beli završili na pretposlednjem mestu.

Posebno upečatljiva bila je njegova partija u pobedi nad Venecijom (87:79) u meču za 7. mesto kada je upisao tripl-dabl - 27 poena (4/9 za dva, 3/4 za tri, 10/14 sl. bacanja), 12 uhvaćenih lopti i deset uspešnih dodavanja.

Inače, Drezgić se još uvek vodi kao kadet što se vidi i po tome što je prošlog leta predstavljao Srbiju na Prvenstvu Evrope u Severnoj Makedoniji (zauzeto 13. mesto, Drezgić sa 13,6 poena drugi strelac tima), međutim ove sezone uglavnom igra za juniorski tim crno-belih i nosi zvanje prvog košgetera (20,7 poena u proseku).

Odličnim nastupima je uspeo da privuče pažnju najtrofejnijeg evropskog trenera Željka Obradovića, koji je Drezgića poveo na ovogodišnji Kup Radivoja Koraća u Niš, gde je mladi plejmejker upisao prve minute za seniorsku ekipu crno-belih. Na četvrtfinalnom meču protiv subotičkog Spartaka ušao je u igru na nešto više od dva minuta do kraja i uspeo za to vreme da postigne dva poena što je propraćeno stojećim ovacijama starijih kolega sa klupe.

LIČNA KARTA

Ime i prezime: Sava Drezgić

Mesto i datum rođenja: 11. avgust 2006. (Beograd)

Nacionalnost: Srpska

Visina: 188 cm

Pozicija: plejmejker

Igračka karijera: juniorska sekcija Partizan (2022-),

Reprezentacija: U16 Evropsko prvenstvo 2022.

I tada, a i sada na turniru Evrolige se videlo da Drezgić obožava da ide na prodor, hrabro i bez ustručavanja probija u srce reketa odakle ili završava poenima na košu ili loptu deli centru, dok mu nije strano ni da šutne trojku. Stilom igre (pomalo i izgledom) podseća na tragično ubijenog Harisa Brkića, koji je po mnogima imao jedan od najlepših dvokoraka, a sa Partizanom je za sedam godina osvojio tri titule i tri kupa uz jedno učešće na Fajnal-foru Evrolige u Barseloni 1998.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SUSRET ZVEZDA U BERLINU: Ana Ivanović i Rodžer Federer pred egzibicioni turnir (VIDEO)