ČIST PUT DO PRVOG MESTA: Košarkaši Partizana pregurali za njih jedno od najnezgodnijih gostovanja

G. K.

04. 04. 2023. u 21:24

PREGRMELI SU košarkaši Partizana po mnogo čemu neprijatno gostovanje u Železniku i trijumfom nad FMP (97:91) na tri utakmice do kraja obaveza u ligaškom delu regionalne ABA lige imaju čistinu na putu ka obezbeđivanju pol-pozicije u plej-ofu.

ЧИСТ ПУТ ДО ПРВОГ МЕСТА:  Кошаркаши Партизана прегурали за њих једно од најнезгоднијих гостовања

FOTO: KK FMP/ABA liga

Zadržali su crno-beli pobedu više u odnosu na prvog pratioca, Crvenu zvezdu, i kao i u borbi za top osam Evrolige, drže sudbinu u svojim rukama što je u sportskim okvirima pozitivna stavka. Ne moraju da se osvrću na rezultate ostalih konkurenata, ili da broje međusobni koš-količnik, već samo da do kraja regularne faze upišu trijumfe nad Igokeom kod kuće i protiv Zadra i Budućnosti u gostima. Pa makar i sa poenom razlike.

Ukoliko to uspeju, po prvi put još od sezone 2010/2011 će kao lideri ući u doigravanje što nije nimalo nebitan faktor s obzirom da se dosada samo dva puta dogodilo da šampion bude ekipa bez prednosti domaćinstva u plej-ofu (C. zvezda 2015/2016 i Budućnost 2017/2018).

Pogledom na skoriju prošlost zajendičkim duela, bilo je jasno da će morati dobrano da se preznoje kako bi "izrudarili" važnu pobedu u predgrađu Beograda. Od povratka Željka Obradovića na klupu tima, crno-beli u četiri odigrana meča sa "panterima" u regionalnoj ligi i jednom u prošlogodišnjem polufinalu Kupa Radivoja Koraća nisu slavili sa razlikom većom od šest poena.

Uvek dobro momci iz Železnika namuče crno-bele, a tako je bilo i u prekjučerašnjoj dvočasovnoj borbi.

- Jedan trener mi je rekao da ne postoje male i velike utakmice. Sve su iste i na svaku ideš da je pobediš. Tako ja razmišljam, a i ceo tim. Protiv FMP nam je trebalo malo više vremena da uđemo u našu igru i šablone, ali kada smo to uspeli poveli smo osetnijom razlikom. Oni se stvarno nisu predavali i čestitam im na tome, a mi idemo dalje svojim putem - naglasio je Aleksa Avramnović posle 21. trijumfa u takmičenju koji je ukrasio sa 14 poena.

Put crno-bele dalje vodi na Azurnu obalu gde u petak od 21.00 protiv Monaka pobedom mogu i zvanično da u povratničkoj sezoni osiguraju plasman u plej-of Evrolige gde pak izvesno neće imati prednost domaćeg terena.

RASPORED

D Igokea 10.04.

G Zadar 17.04.

G Budućnost 22.04.*

* Odloženo kolo

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

DIVAC IZABRAO NAJBOLJU EVROPSKU PETORKU: Ova imena jača su i od američkog drim-tim, imali tu i Nikole Jokića?