JOKIĆ SPEKTAKULARAN I SKROMAN: "Buker i Durent su najbolji u NBA ligi"

V. Preradović

06. 05. 2023. u 22:39

PONEKAD ni ispisivanje istorije nije dovoljno, jer ovo je vreme NBA plej-ofa, vreme za brisanje limita.

ЈОКИЋ СПЕКТАКУЛАРАН И СКРОМАН: Букер и Дурент су најбољи у НБА лиги

FOTO: Tanjug/AP

Nikola Jokić je u trećem meču Denvera i Finiksa opkoračio jednu granicu, ali je njegovoj spektakularnoj partiji parirao Devin Buker još spektakularnijom za trijumf kojim su Sansi smanjili na 1:2 u polufinalnoj seriji sa Nagetsima - 121:114.

Srpska superzvezda obasjala je Arizonu devetim tripl-dabl učinkom u plej-of utakmicama, čime je sustigao legendarnog Vilta Čemberlena. Ujedno je postao prvi u istoriji sa najmanje 25 poena, 15 skokova i 15 asistencija, a svakoj od tih kategorija dodao je još malo magičnog praha - 30 poena (šut 11/19) i po 17 uhvaćenih i podeljenih lopti, doduše i šest izgubljenih, polovinu od ukupnog timskog broja.

Na Jokićevom putu da snimi rimejk filma "Arizona drim" i donese Denveru istorijski nedostižnu prednost, isprečio se maestralni Buker. Statistika 26-godišnjeg beka, inače tek 13. pika na draftu 2015, kao da nije sa ovog sveta. U stanju košgeterskog transa ubacio je 47 poena, šutirajući sa nestvarnih 80 odsto preciznosti (20/25)! Blizu tog učinka bio je i Kevin Durent sa 39 poena, ali ni blizu te skoro perfektne realizacije (12/31).

- Znamo šta je problem i koga moramo da zaustavimo, ali oni su ekstremno talentovani igrači - konstatovao je Jokić. - Rekao bih da su Buker i Durent najbolji skoreri u ligi, mogu da kreiraju prostor za šut, čak i kada ih udvojite pronađu način da poentiraju. Pogađaju i teške šuteve, ali smo imali svoje šanse i verujemo u to što radimo.

EMBIDU POKVARILI MVP ŽURKU

SVEČANI trenutak u Filadelfiji, Džoelu Embidu je pre meča sa Bostonom uručen MVP trofej, ali su mu Seltiksi pokvarili žurku trijumfom za vođstvo 2:1 u polufinalu Istoka (114:102).

Džejson Tejtum je postigao 27 poena, Džejlen Braun 23, dok je kamerunski centar bio najefikasniji igrač meča sa 30, uz 13 skokova. Ponovo je podbacio Džejms Harden sa 16 (šut 3/14).

Tandem Sansa zbirno je postigao 86 od 121 timskog poena, prvi put su dva igrača Finiksa ubacila najmanje 70 još od Stiva Neša i Šona Meriona 2005. godine. Buker je tek deseti u istoriji sa 40 i više poena u tri plej-of meča, uz procenat šuta od najmanje 60 odsto. Dobra vest za Denver je to što su takve statistike veoma retke i nije realno očekivati da dva igrača dobiju još tri utakmice u seriji.

Nije realno ni da će Džamal Marej, koji je sa 32 poena bio najefikasniji u timu Denvera, promašivati kao ove večeri u Arizoni. Šutirao je 13/29, pogodio samo jednu trojku iz šest pokušaja.

- Promašivao sam otvorene šuteve, moram da ih pogađam da bismo pobeđivali, pogotovo u poslednjoj četvrtini. To ne sme da se dešava. Ja sam kriv za poraz, zato me i peče, ali oni su igrali dobro i pogodili neke teške šuteve - preuzeo je Marej na sebe teret poraza u prvom meču u Finiksu.

Drugi je na programu u noći između nedelje i ponedeljka (2.00, TV Arena sport).

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

RUSIJA PODRŽAVA VUČIĆEVU INICIJATIVU ZA KIM: Zaharova poslala jasnu poruku