GROBARI DA SE ZAHVALE BOGDANOVIĆU: Veliko pojačanje Partizana otkrilo da mu je Srbin pomogao u odlici da dođe u Beograd

Novosti online

24. 09. 2023. u 13:46

AMERIČKI košarkaš Frenk Kaminski odlučio je prvi put u karijeri da se oproba u Evropi. On je potpisao za Partizan, a otkrio je kako je došlo do toga da pojača crno-bele.

ГРОБАРИ ДА СЕ ЗАХВАЛЕ БОГДАНОВИЋУ: Велико појачање Партизана открило да му је Србин помогао у одлици да дође у Београд

KK Partizan/Tviter

Ovaj 30-godišnjak je istakao da period adaptacije dobro protiče, te da ekipa ima dosta utakmica.

- Proces adaptacije prolazi fino. Sve ide glatko, tim čini da sve bude lako. Imamo nekoliko igrača koji su dugo u Evropi, pa mi pomažu oko brojnih pitanja koja imam. Igra se malo drugačije nego u NBA, ali i to polako savladavam kako vreme prolazi. Dobro je što su pripreme tako duge, imamo dosta utakmica, tako da može na vreme sve da se shvati - rekao je Kaminski za "Jurohups".

Objasnio je i razliku između košarke u Evropi i NBA.

- Igra se mnogo više fizički, a postoje razlike i u pravilima. Na primer, ne postoji tri sekunde u reketu u odbrani i mnogo je teže postići koš. Zato se trudim da više igram timski i da razmišljam na taj način. Ali, u krajnjoj liniji, košarka je svuda – košarka.

Momak iz Ilinoisa se za dolazak preko bare odlučio kako bi zaboravio teške trenutke koje je imao u najjačoj ligi na svetu.

- Imao sam dve povrede desnog kolena pre tri godine i svaki put sam morao na operaciju. Igrao sam jako dobro pre druge povrede, nastupao u plej-ofu... Trudim se, ipak, da se ne osvrćem za sobom. Došao sam u Srbiju da igram košarku, da uživam, da zasijam na najvišem nivou u Evropi. Evroliga, pa i ABA liga su dva veoma jaka takmičenja. Biće lepo igrati i čuvati se povreda.

Ne krije da je došao i da sa crno-belima osvaja titule.

- Znamo dobro koliko je ovo visok nivo takmičenja, koliko je dobro celo iskustvo. Što se mene tiče, imam priliku da ponovo igram, koju nisam imao u poslednje vreme u NBA i to je imalo veliku ulogu u mojoj odluci da dođem. Zaista sam želeo da igram i da budem uticajan u timu koji će da zasija. Želim da se borim za titule i da ih osvajam.

Kaminski je naglasio da je veliki uticaj za njegovu odluku imao Bogdan Bogdanović.

- Bio sam slobodan agent tokom poslednjih pet leta i uvek je bilo interesovanja za mene iz Evrope. Ali, kada sam rekao Bogdanu za Partizan, samo mi je rekao: "Idi"! Rekao mi je sve najbolje o timu, treneru, svemu. Učinio je da se osetim prijatno, tako da sam prihvatio ponudu.

Priznao je da nije mnogo pratio Evroligu dok je bio u NBA ligi.

- Malo sam gledao. Dok sam bio u NBA, trudio sam se da gledam što više NBA utakmica, najviše zbog protivnika, ali i ne samo zbog toga. Imao sam saigrače koji su nastupali u Evropi i pričali su mi o visokom nivou košarke. Bogdan Bogdanović, koji mi je bio saigrač prošle sezone u Atlanti, nije propuštao nijednu utakmicu Evrolige - zaključio je Kaminski.

Podsetimo, osim njega Partizan je ovog leta doveo Ognjena Jaramaza, Pi Džej Doužera i Mateuša Ponitku.

BONUS VIDEO: Sjajna atmosfera na dočeku košarkaša i Novaka Đokovića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!