JOVANOVIĆ PRED DUEL SA BIVŠIM KLUBOM: Nije Zvezda pravljena za vrh ABA lige, već...

Novosti online

29. 09. 2023. u 16:10

NOVA sezona ABA lige počinje danas, a derbi 1. kola odigraće u subotu Igokea i Crvena zvezda. Trener tima iz Laktaša Vladimir Jovanović izneo je utiske pred duel sa bivšim klubom.

ЈОВАНОВИЋ ПРЕД ДУЕЛ СА БИВШИМ КЛУБОМ: Није Звезда прављена за врх АБА лиге, већ...

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Svestan je da njegove igrače čeka težak posao, ali ističe da i njegovi izabranici imaju adute kojim će pokušati da iznenade crveno-bele.

- Počinje ABA liga. Svi smo se uželeli zvanične košarke, tako da da nas u 1. kolu čeka jedan od najtežih mogućih protivnika ekipa Crvene zvezde koja je pravljena ne za vrh ABA lige, već da ostvari svoje velike ambicije u najkvalitetnijem evropskom takmičenju kao što je Evroliga. O njihovom individualnom i timskom kvalitetu ne trebamo trošiti reči, ali i mi imamo svoje adute i svoje ambicije, verujem u naš tim i ovo što smo radili do sad. Na ovoj i kao na svakoj sledećoj utakmici pokušaćemo da budemo pravi, da damo sve od sebe i da pokušamo da pobedimo - rekao je Jovanović.

Istakao je da je bilo povreda tokom priprenog perioda, no sada su svi igrači spremni.

- Imali smo pehova tokom priprema sa povredama koje nisu bile ozbiljne, pa da to bude zabrinjavajuće, ali bilo je zabrinjavajuće jer su nam falili u tom periodu pa nismo mogli da se uigravamo. Tek posle Superkupa smo na okupu. Moglo je to sigurno da bude bolje, ali i druge ekipe imaju problema, to je sastavni deo sporta.

Naglasio je da je ABA liga kvalitetnija nego prošle sezone. Dodao je i to da se kao favoriti izdvajaju aktuelni šampion Partizan i vicešampion Crvena zvezda.

- Sigurno ne treba posebna mudrost da znamo da su Crvena zvezda i Partizan najveći favorit za titulu ABA lige. Ali mislim da je liga kvalitetnija, da su se određeni timovi fino pojačali, da su bolji nego prošle godine i trebalo bi da bude zanimljiva liga. Imamo veću širinu, u planiranju tima jedan od zadataka je bio da se ne oslanjamo na petorku već da imamo praktično dve podjednake petorke. Očekuje nas takmičenje u Evropi, jača ABA liga, potom i domaće prvenstvo, biće puno utakmica, putovanja, izazova. Kao što ste videli u pripremnom periodu, zamislite da nismo imali širinu, a falilo nam je pet igrača, praktično ne bi ni imali trenažni proces. Ostalo je nam je da još sve posložimo, idemo u izazove hrabro i videćemo dokle ćemo stići - zaključio je Jovanović.

Podsetimo, utakmica Igokea - Zvezda igra se u subotu od 20 časova.

BONUS VIDEO: CRVENO-BELA ERUPCIJA U MANČESTERU Reakcija "delija" kada je Zvezda povela protiv Sitija

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

I TENISERI SU ZATEČENI: Francuz potezom oduševio publiku (VIDEO)