ZVEZDA SILNA PROTIV IGOKEE: Ubedljiva pobeda crveno-belih na startu ABA lige

A. I.

30. 09. 2023. u 21:57 >> 21:59

KOŠARKAŠI Crvene zvezde u prvom kolu ABA lige gostovali su Igokei u Laktašima. Slavili su crveno beli 63:81.

ЗВЕЗДА СИЛНА ПРОТИВ ИГОКЕЕ: Убедљива победа црвено-белих на старту АБА лиге

ABA liga/Marija Vuruna

Crvena zvezda gostovala je u Laktašima bez četvorice košarkaša Nemanje Bjelice. Adama Hange, Dejana Davidovca i Šabaza Nejpira, ali ni u jednom trenutku nije trijumf gostiju u pitanje.

Vodila je Crvena zvezda od starta meča. Držala je igokea korak do petog minuta kada je bilo 8:9, usledila je nakon toga serija 5:0 crveno-belih, ušao je minut kasnije u igru i Miloš Teodosić, a izabranici Duška Ivanovića poveli su 11:16. Uspela je Igokea da zbije redove i do kraja deonice smanji na 17:20.

Kod Domaćina sjajno zakucavanje priredio je Nikola Tanasković.

Napravila je seriju 9:0 Zvezda, a prve poene upisao je u drugoj deonici i Miloš Teodosić.

Vratila se Igokea u potpunosti u meč. Napravili su seriju 6:0, a poenima Tanaskovića sveli su zaostatak na samo jedan poen. Ipak, u završnici je Gedraitis pogodio trojku na +5 i crveno-bele na veliku pauzu odveo rezultatom 32:40.  

Sjajan je u uvodnim minutima trećeg perioda bio Majk Tobi. Pogodio je trojku za prvo dvocifreno vođstvo crveno-belih, a potom je usledila sjajna kombinacija sa Teodosićem, pa poeni nakon promašaja Lazića. Upravo je poenima kapitena Lazića, a potom i Nedovića crveno-bela četa došla do 21. poena prednosti (43:64).

Uspela je Igokea do kraja u nekoliko navrata da spusti na +16, ali za više Igokea nije imala snage, te je Zvezda upisala prvu pobedu u sezoni ABA lige rezultatom 63:81.


Što se tiče tabora Crvene zvezde, četiri igrača su meč završila sa dvocifrenim učinkom kada su poeni u pitanju. Najdominantniji je bio Tobi  sa 19 poena uz osam skokova. Ilić je ubacio 12 poena, Giedratis, a Mitrović 10. Miloš Teodosić je meč završio sa četiri poena sa slobodnih bacanja, a upisao je uz pet asistencija.

Nikola Tanacković je bio najefikansijiu Igokei. On je ubacio 16 poena, dok je Marko Jeremić ubacio 15, a sve su bili u pitanju šutevi za tri poena.  Gordić i Milosavljević  su ubacili po devet poena.

Crvena zvezda sledeći meč igra u četvrtak protiv ASVEL-a na domaćem terenu u okviru Evrolige.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

I TENISERI SU ZATEČENI: Francuz potezom oduševio publiku (VIDEO)