NOVI NBA POTRES: "Nastavak" trejda Demijana Lilarda, u novim klubovima šampion i dvostruki Ol-star, ali i najbolji "šesti čovek" lige

Novosti online

01. 10. 2023. u 19:24

Dok Nikola Jokić i Denver nagetsi čekaju zvanični početak priprema za novu NBA sezonu, najjača liga na svetu je naprasno postala - veoma zanimljiva. A kako i ne bi, kada je pre četiri dana jedan od njenih najboljih igrača, Demijan Lilard, prešao u novi klub.

НОВИ НБА ПОТРЕС: Наставак трејда Демијана Лиларда, у новим клубовима шампион и двоструки Ол-стар, али и најбољи шести човек лиге

FOTO: Tanjug/AP

Demijan Lilard je postao novi saigrač Janisa Adetokumba u Milvoki Baksima, a taj transfer je pokrenuo pravu lavinu.

Da bi se pomenuti prelazak desio, podsetimo, Jusuf Nurkić je iz Portlanda otišao Feniks, a Deandre Ejton, nekadašnji prvi pik s drafta i dosadašnji član Sansa, baš u Trejl-blejzerse stigao, uz Džrua Holideja, Tumanija Kamaru i prvog pika NBA drafta 2029, Milvokijev pik i jedan na koji Baksi imaju pravo kao "zamenu". Feniks, uz Nurkića, dobija i Nasira Litla, Kiona Džonsona i Grejsona Alena.

No, to je bilo sredinom prošle nedelje, a drugog dana vikenda - desio se novi "trejd", i to ne mali:

Džru Holidej je iz Portlanda prosleđen u Boston, koji i sam mašta o novoj tituli, a Seltiksi su u suprotnom pravcu poslali beka Malkolma Brogdona, centra Roba Vilijamsa, pika prve runde NBA drafta 2029, dok će Portland dobiti u ovom paketu i pika Golden Stejta na narednom draftu, 2024.

Predsednik "kelta" Bred Stivens se, posle odricanja od Markusa Smarta (poslat u zamenu za Kristapsa Porzingisa), opredelio da još jednog ljubimca navijača, Vilijamsa, pošalje iz kluba ne bi li se doveo Holidej.

Brogdon (najbolji "šesti igrač" lige u sezoni za nama) se, tako, konačno seli iz Bostona, što je trebalo da se desi još u junu kada je propao tadašnji dogovor oko angažovanja Porzingisa. 

Holidej, koji sada ima 33 godine, u poslednje tri sezone igrao je za Milvoki s kojim je 2021. osvojio titulu. U prošlom prvenstvu je prosečno ostvarivao 19,3 poena, 7,4 asistencija i 5,1 skok.

U karijeri je dvaput bio učesnik Ol-star utakmice, a tri puta član idealne defanzivne petorke NBA lige. Evo i zašto:

Kada počinje NBA liga?

NBA liga će "početi" sledećeg ponedeljka trening kampovima, tj. mini-pripremama ekipa, a 5. oktobra "kreću" predsezonske utakmice. Takmičarski deo NBA sezone počinje 25. oktobra. Otvoriće ga u Denveru Jokićevi nagetsi i to derbijem protiv Los Anđeles lejkersa. Istog dana sastaće se Golden Stejt - Feniks, ali u kasnijem terminu.

A ako vam se košarka sviđa, NBA kao njen sastavni deo, kao i sve što u njoj rade Nikola Jokić i Denver, ali i ne samo oni već i svi ostali srpski i drugi asovi, pratite ih na sportskim stranicama portala "Novosti". 

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 14:07

Komentari (0)

U ZATVOR ZBOG PEDOFILIJE: Glumac iz Lud, zbunjen, normalan osuđen zbog bludničenja nad dečakom