LARKIN OVO NIJE OČEKIVAO: Turska izuzetno oštra prema igraču Efesa, klub ne može da veruje šta se desilo

Tanjug

02. 10. 2023. u 15:23

KOŠARKAŠKI savez Turske povukao je danas status domaćeg igrača članu Efesa Šejnu Larkinu.

ЛАРКИН ОВО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Турска изузетно оштра према играчу Ефеса, клуб не може да верује шта се десило

FIBA.Basketball

Američki plejmejker je u nacionalnom timu Turske bio nepune dve godine.

Šejn Larkin i Skoti Vilbekin su se povukli iz trening kampa reprezentacije Turske ovog leta iz različitih razloga. Zbog toga su kažnjeni sa pet utakmica suspenzije u tamošnjem šampionatu i novčano sa po 3.140 evra.

Košarkaški klub Efes se oglasio i potvrdio da se Larkin nije pojavio na pripremama nacionalnog tima ovog leta zbog povrede kolena.

Klub se žalio Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, ali je prvostepena odluka ostala na snazi.

- Anadolu Efes već godinama posvećeno i uspešno služi turskoj košarci, postavši jedan od vodećih klubova u kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni, zahvaljujući svojim postignućima i igračima koje je razvio. Državni tim nam je uvek bio glavni prioritet, čak i usred gustih rasporeda. U slučajevima preklapanja termina na štetu našeg kluba, uvek smo pokazivali najveću pažnju i podršku za pitanja koja se tiču našeg državnog tima - stoji u saopštenju Efesa.

Navodi da Larkin nije mogao da učestvuje u obavezama reprezentacije zbog edema kosti u kolenu.

- Uprkos tome što je momentalno podelio rezultate magnetne rezonance i lekarske izveštaje o stanju svog kolena relevantnim kanalima, teško je kažnjen od strane Turske košarkaške federacije. Kazna koja je nametnuta našem igraču duboko je uticala kako na njega, tako i na naš klub. Uprkos svemu ovome, Anadolu Efes, nastavićemo da podržavamo korake i planove koji će uzdignuti naš državni tim na svim budućim turnirima i događajima, baš kao što smo to uvek činili - stoji u saopštenju Efesa.

BONUS VIDEO: JUNAK MUNDOBASKETA: Aleksa Avramović o novoj sezoni KK Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NIŠTA OD TREĆE FAZE: KK Partizan završio sa prodajom sezonskih karata