UBIJAJU I KOLJU DECU, ŽENE... Oglasio se sin Zvezdine legende potresnom porukom o masakru u Izraelu

Novosti online

10. 10. 2023. u 08:02

Deni Avdija, košarkaš Vašington vizardsa i reprezentativac Izraela, odlučio je da se oglasi i da pokaže da je u mislima stalno sa sopstvenim narodom koji trpi strašne žrtve.

УБИЈАЈУ И КОЉУ ДЕЦУ, ЖЕНЕ... Огласио се син Звездине легенде потресном поруком о масакру у Израелу

Foto: Privatna arhiva

Izrazio je saučešće porodicama žrtava, a Avdija kaže i da poznaje neke od ubijenih u sukobima sa teroristima.

- Dok ovde igram košarku, misli mi se vraćaju na Izrael. Prethodne subote, teroristi Hamasa i Islamskog džihada su na 21 mestu u Gazi izvršili napade. Nemilosrdno su ubijali i klali nevinu decu, žene i starije ljude, neke kod kuće, neke na žurki dok su slavili na odmoru. Proganjaju me slike žena, dece i starijih koje odvode u Gazu, gde mnogi od njih završavaju tragično. To što lično poznajem neke od žrtava još više doprinosi mojoj boli - napisao je Avdija na svom Instagramu.

Avdija kaže da radi sve da sa situacijom u Izarelu upozna saigrače u Vašingtonu, kao i zajednici iz Vašingtona.

- Najvažnija je odbrana Izraela. Teško je osloboditi se tih fotografija iz Gaze, gde su ljudi izgubili život, proganjaju me. Posvećen sam tome da upalimo svetlo u ovom mračnom poglavlju. Izražavam saučešće porodicama onih čiji su najmiliji ubijeni ili kidnapovani. Molim se za sve".

Mladi košarkaš je rođen u Beit Zeri, u Izraelu, a na draftu je nosio i zastavu zemlje koju predstavlja i Srbije. Avdija ima izraelsko-srpsko poreklo, sin je legende Crvene zvezde Zufera Avdije. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

TUGA: Preminula velika NBA legenda! Odmah se oglasio Čarls Barkli