BORAC NAMUČIO ZVEZDU! Crveno-beli uopšte nisu imali lak ABA posao u Čačku

Novosti online

15. 10. 2023. u 19:41

Košarkaši Borca dočekali su Crvenu zvezdu u okviru trećeg kola ABA lige i propisno je namučili, ali nisu uspeli da upišu pobedu. Gosti iz Beograda su slavili nakon velike borbe rezultatom 87:93.

БОРАЦ НАМУЧИО ЗВЕЗДУ! Црвено-бели уопште нису имали лак АБА посао у Чачку

M. Vukadinović

Početak utakmice je obeležio brz ritam i prva četvrtina je protekla u velikom broju poena obe ekipe, ali se Zvezda u Čačku bolje snašla od domaćina. Naročito se isticao Marko Simonović koji je sjajno ušao u meč i postigao osam poena, te je predvodio crveno-bele u prvoj deonici koju su završili sa prednošću od četiri poena razlike.

Druga četvrtina je prošla u dosta sporijem ritmu i sa manjim brojem poena nego u prvoj deonici. Borac je bio bolji u šutu za dva poena, dok je Zvezda bila bolja za tri, što je i napravilo razliku u ovom periodu, te crveno-beli sa + 8 odlaze na petnaestominutnu pauzu.

Prava kanonada trojki viđena je u trećoj četvrtini, pogođeno je čak 11 dalekometnih šuteva, od čega su osam delo gostiju. Hanga i Gedroitis su započeli "trojkaško ludilo", ali Borac uspeva da se održi u igri i pored takvog šuta za tri poena crveno-belih i izgubi sa samo dva poena razlike treći period.

Domaćin sjajno otvara poslednji period, u jednom momentu prilazi na ''samo'' pet razlike, nakon čega tajm-aut uzima Duško Ivanović koji je trgnuo njegove izabranike. Posle predaha, Zvezda se ''diže'' i uspeva da vrati dvocifrenu prednost. Do kraja Borac je smanjivao nekoliko puta rezultat, čak je na 10 sekundi do kraja bilo samo +4 za goste ali je Nejpir imao odgovor na sve i u najtežim momentima za Zvezdu uspevao da pogodi i tako ne dozvoli Čačanima da naprave veliko iznenađenje.

Kod poražene ekipe najefikasniji su bili Ronaldo Segu sa 23 i Tajlan Birc sa 18 poena, dok su u pobedničkoj dominirali Šabaz Nejpir sa 18 i Rokas Gedraitis sa 17 poena.

Borac za pet dana igra svoj naredni meč sa Splitom u Hrvatskoj, dok Crvena zvezda za tri dana dočekuje Monako u Evroligi.

BONUS VIDEO: "TO MI JE NAJVEĆA ŽELjA!" Novak Đoković otvorio dušu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SFEROPULOS ODUŠEVIO DELIJE: Poslao moćnu poruku, evo o čemu se radi (VIDEO)