PONAVLJA SE SCENARIO KAO SA CSKA: Makabi izbacuju iz Evrolige?

Novosti online

16. 10. 2023. u 17:32

MAKABI iz Tel Aviva je morao ove nedelje da promeni domaćinstvo sa Valensijom, pa će se utakmica umesto u Izraelu odigrati u Španiji. Razlog za to je rat između Izaela i Palestine.

ПОНАВЉА СЕ СЦЕНАРИО КАО СА ЦСКА: Макаби избацују из Евролиге?

EuroleagueTV

Poznati košarkaški novinar Donatas Urbonas da postoje brige povodom svega što se dešava sa "ponosom Izraela" i da je neizvesna njihova sudbina u nastavku Evrolige.

Tim koji sa klupe predvodi Oded Kataš je već otišao na Kipar i za sada niko više ne može da gostuje u Tel Avivu, pa se zbog toga "menjaju domaćinstva".

- Prošle nedelje sam imao nekoliko razgovora oko Makabija koji su me zabrinuli. Nisam razumeo da je situacija tako ozbiljna povodom njihovog učešća u Evroligi ove sezone. Znam za užasne stvari koje su se desile, da su otišli na Kipar, mislio sam da će pronaći neko neutralno mesto, tamo će igrati i trenirati i vratiti se u jednom trenutku u Tel Aviv, ali od nekih važnih ljudi sam čuo da postoje brige povodom njhove budućnosti. Ima mišljenja da bi Makabi mogao da bude suspendovan iz Evrolige, kao što je i CSKA Moskva. Oni učestvuju u ratu i to je upozorenje za sve - rekao je Urbonas i dodao:

- Ne poredimo uticaj Rusije i Izraela u tim ratovima, ali pričamo o timu koji bi mogao da bude i meta kada putuje na gostovanja. Primetio sam i na Tviteru da je bilo transparenata Oslobodite Palestinu na meču Panatinaikosa i Bajerna. Imaju puno neprijatelja. Čuo sam od nekih timova iz Evrolige da zbog sigurnosti je veliki pritisak na domaćina. Ako su oni na meti nekih navijača koji bi mogli da dođu u halu, to je pritisak i na domaćina jer ne znaju šta bi moglo da se desi. To je već dovelo do mnogih pitanja. Kako će ugostiti Makabi? Gde će igrati Makabi? Čuo sam da su zvali i rekli da će za dve-tri nedelje sve biti u redu i da će igrati u gostima, ali sam isto čuo i da protivnici igrači neće da idu u Izrael - istakao je litvanski novinar.

Makabi će u duplom kolu gostovati Valensiji i Panatinaikosu, a Urbonas poručuje da će osluškivati situacija oko svega u vezi sa ovim klubom.

- Ima mnogo brige oko svega i to je jako ozbiljno. Ne bih spekulisao, ali videćemo kako će se sve razvijati, prvo rat, a onda i kako će Evroliga reagovati - zaključio je litvanski novinar.

BONUS VIDEO: "TO MI JE NAJVEĆA ŽELjA!" Novak Đoković otvorio dušu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

U ZATVOR ZBOG PEDOFILIJE: Glumac iz Lud, zbunjen, normalan osuđen zbog bludničenja nad dečakom