"OVDE MI JE SRVE PUNO": Boriša Simanić posetio školu koju je pohađao!

V. Mitrić

21. 10. 2023. u 22:55

PROSLAVLjENI košarkaš Saragose i reprezentacije Srbije Boriša Simanić posetio je, juče u Bratuncu Osnovnu školu "Vuk Karadžić", koju je kao dečak pohađao. Oprhvani su bili emocijama i sportski as i generacije dečaka i devojčica koje su uživale u njegovom društvu. Tokom srdačnog druženja, ovaj div velikog srca dao je đacima važne životne lekcije, a oni su mu uzvratili osmesima, aplauzima i pogledima punim divljenja.

ОВДЕ МИ ЈЕ СРВЕ ПУНО: Бориша Симанић посетио школу коју је похађао!

FOTO: V. Mitrić

Junak Svetskog prvenstva u košarci, nedavno održanog u Manili, darovao je školu bogatom opremom i rekvizitima. Obrazovnoj ustanovi koju je pohađao uručio je potpisan dres košarkaške reprezentacije Srbije sa brojem 28.

Dres je u ime škole primio direktor Andrija Mlađenović, koji se zahvalio Boriši na poseti, kao i na lepim poklonima za đake. Prisutna je bila i Borišina učiteljica Rosa Vidović, koja o Boriši kao đaku ima samo reči hvale. Košarkaš se iskreno zahvalio na lepom dočeku.

- Deca će imati jedan divan događaj za dugo pamćenje, posetu ovog velikog sportiste i čoveka, koji je, uz to, sjajna ličnost i ima dušu punu najlepše pažnje - rekla je Borišina učiteljica Rosa Vidović. - Tako je obećavao još kao mališan. Ponosni smo na njegove sportske i ljudske kvalitete.

Simanićeva poseta školi u Bratuncu je jedna od aktivnosti koju realizuje Savez za školski sport Srbije, a ideja da se poseti upravo ona i da joj se pokloni oprema potekla je od samog Boriše. Mnogi mališani su uzeli autogram, razgovarali sa asom, fotografisali se sa njime...

- Puno mi je srce zbog ovako divnog dočeka - rekao je Boriša za "Novosti". - Evo vratio sam se mojoj osnovnoj školi i košarci na najbolji način. Došao sam tamo odakle sam potekao, tamo gde je sve počelo. Drago mi je da osetim školu iz ovog ugla i što sam u prilici da je darujem. A, učenicima sam poručio da šta god rade, neka čine posvećeno i uspeh će sigurno doći.

Boriša je za "Novosti" rekao da će se, kada je reč o bubregu, za mesec i po znati dalji ishod. Bratunčani su mu poželeli sve najbolje i da, opet, kako samo on to zna, žari i pali na parketu između dva koša, u sportu za koji je, kako kaže Bratunčanin Rodoljub Roćko Đukanović, "ovaj gorostas od mladića - rođen".

Teška povreda i operacija

BORIŠA Simanić je rođen u Ljuboviji, 20. marta 1998, a odrastao je u Bratuncu gde je prve košarkaške korake napravio u istoimenom klubu. Igrao je u mlađim kategorijama Budućnosti iz Bijeljine, a krajem 2013. prešao je u Crvenu zvezdu. Sada je igrač španske Saragose. Na Svetskom prvenstvu 2023. u utakmici trećeg kola grupne faze protiv Južnog Sudana doživeo je tešku povredu kada ga je udario Nuni Omot pred kraj utakmice. Posle nekoliko dana podvrgnut je hitnoj operaciji u kojoj mu je odstranjen bubreg. Sa reprezentacijom Srbije je osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu, uručena mu je medalja iako nije bio u mogućnosti da prisustvuje ceremoniji dodele, ali su njegovi saigrači tokom ceremonije primanja medalja izneli njegov dres na teren.

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko uživanje košarkaša Srbije i navijača

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

MaxBet lansirao prvu potpuno AI generisanu marketinšku kampanju