PREMINUO BOB NAJT! "Kada umrem, sahranite me potrbuške"

Novosti online

02. 11. 2023. u 08:13

Proslavljeni američki košarkaški trener Bobi Najt preminuo je u 84. godini života, potvrdila je njegova porodica u objavi na društvenim mrežama.

ПРЕМИНУО БОБ НАЈТ! Када умрем, сахраните ме потрбушке

Foto: Profimedia

- Teška srca vas obaveštavamo da je trener Bob Najt preminuo u svom domu u Blumingtonu okružen porodicom - navodi se u saopštenju.

- Zahvalni smo na svim mislima i molitvama, i cenimo kontinuirano poštovanje naše privatnosti pošto je trener zahtevao privatno porodično okupljanje. Nastavićemo da slavimo njegov život i da ga se sećamo, danas i zauvek kao voljenog muža, oca, trenera i prijatelja.

Najt u karijeri ima 902 pobede, više nego ijedan trener u koledž košarci.

Bio je poznat po svom nezgodnom temperamentu, u karijeri je udarao policajca, bacao stolicu preko terena, a optuživali su ga da je šakama stezao vrat igrača.

- Kada, jednom, moji zemaljski dani prođu, želim da me sahrane potrbuške, kako bi kritičari mogli da me poljube u d… - rekao je svojevremeno Bobi Najt, legendarni i kontroverzni trener univerziteta Indijana.

Karijeru je počeo u vojsci 1965. godine, kada je sa 24 postao najmlađi trener prve divizije, a veliki trag ostavio je u Indijani, gde je proveo 29 godina.

Na Teksas Tek došao je marta 2001. godine, šest meseci pošto je dobio otkaz u Indijani zbog, kako je navedeno, "neprihvatljivog ponašanja". U septembru je produžio ugovor za tri godine, do sezone 2011/12. Pet Najt je 2005. godine imenovan za naslednika svog oca.

Nikada, međutim, nije prekršio pravila američkih koledža, njegovi studenti su u velikom broju diplomirali, a jednom je čak i vratio platu, jer je procenio da je nije zaslužio.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S