GRBOVIĆ: ''Partizan i Zvezda moraju da naprave konsenzus oko deobe termina''

Novosti online

04. 11. 2023. u 15:30

Direktor beogradske Arene Goran Grbović izjavio je da Partizan i Crvena zvezda moraju da naprave konsenzus oko deobe termina u najvećoj hali u regionu.

ГРБОВИЋ: Партизан и Звезда морају да направе консензус око деобе термина

FOTO: L. Ristić

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je juče da je izuzetno nezadovoljan tretmanom u beogradskoj Areni i zatražio da ima ravnopravan status sa Partizanom.

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović dao je izjavu za Sport Klub u kojoj je odgovorio na saopštenje Crvene zvezde u vezi sa korišćenjem termina u Areni i istakao da "crno-beli" imaju višegodišnji ugovor sa najvećom dvoranom u Srbiji, kao i da obaveze prema tom ugovoru izmiruju na vreme.

"Crveno-beli" su se potom oglasili saopštenjem u kojem ovog puta zahtevaju odgovor od rukovodstva beogradske Arene, a ''ne od zakupca sa kojim je raskinut ugovor''.

- Apelujem na naše natrofejnije klubove. Sve u ime zajedničkog cilja, evroligaških licenci, da dvojica predsednika, Mijailović i Čović, kao pametne i uspešne rukovodioce, ne moraju da se vole, sednu i dogovore se. To je mnogo važnije od nekih termina za treninge u maloj sali, najgluplje stvari na svetu kao razloga za raspravu. I jedni, i drugi, imaju benefite u najvećoj dvorani, koriste je na ivici naših održivih troškova, Partizan ispunjava neke ugovorne obaveze, a Zvezda zbog rušernja "Basketlenda", ostaje bez uslova za rad sa pojedinim klupskim kategorijama - istakao je Grbović za Sport Klub i dodao da dogovor može da se pronađe.

- Daj da se uhvatimo za ruke, ne za prste i sa A licencom uđemo u Evroligu, gde im je mesto odavno, mnogo pre nekih drugih. O tome bi trebalo razmišljati. To je samo tehnički problem koji je rešiv u sportskom kontekstu. Ideja crveno-belih je da se dele termini u maloj sali, u kojoj trenutno Partizan ima 15 sati dnevno, od 8.00 do 23.00. Moraju da naprave konsenzus oko deobe termina, pa zašto oko toga da se svađaju. Neka oba predsednika razmišljaju o stalnom evroligaškom mestu, zbog klubova i srpske košarke definitivno - izjavio je Grbović i dodao da se nada jednom ozbiljnom razgovoru i dogovoru vodećih ljudi Partizana i Crvene zvezde.

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!