RAJAKOVIĆ SA DEVET ŽIVOTA: Voleo bih da ne kopamo sebi rupu od 19 poena na poluvremenu

V.P.

14. 11. 2023. u 13:07

DRUGI put u osam dana, Toronto Reptorsi su se izvukli iz deficita većeg od 20 poena. Tim koji predvodi srpski trener Darko Rajaković zaostajao je 23 u meču sa Vašingtonom i na krilima ličnog rekorda sezone Paskala Sijakama probudio se iz kome i ostvario petu pobedu u deset odigranih utakmica (111:107).

РАЈАКОВИЋ СА ДЕВЕТ ЖИВОТА: Волео бих да не копамо себи рупу од 19 поена на полувремену

Foto: AP

Kamerunski krilni centar je u trećoj četvrtini postigao 22 od ukupno 39 poena i poveo juriš Reptorsa, u kojem su učestvovali Skoti Barns (19) i Jakob Peltl (13). Nekako su timskim naporom uspeli da dobiju utakmicu u kojoj se jedan od lidera praktično nije pojavio na terenu. MVP Mundobasketa u Manili Denis Šruder ubacio je samo četiri poena za 35 minuta, šutirajući iz igre 1/12!

- Završeno je našom pobedom, ali da budem iskren, više bih voleo da ne kopamo sebi rupu od 19 poena na poluvremenu - rekao je Rajaković posle još jednog pobedničkog preokreta.

Janis Adetokumbo morao je da napregne svaki mišić u svom moćnom telu za pobedu Milvokija protiv Čikaga (118:109). Demijan Lilard se vratio na teren posle dve propuštene utakmice zbog povrede lista i nije bio u svom elementu, tako da je grčki superstar bio sam svoj majstor sa 35 poena, 11 skokova i dve asistencije. Zapravo, imao je jednog šegrta, američkog reprezentativca na minulom SP Bobija Portisa koji je ostvario dabl-dabl učinak od 19 poena i deset uhvaćenih lopti. Među Bulsima odskočio je crnogorski as Nikola Vučević sa 26 poena, 12 skokova i pet asistencija.

VEZENKOV ZABLISTAO

BUGARIN Saša Vezenkov, MVP Evrolige prošle sezone, odigrao je najbolju utakmicu u svojoj kratkoj NBA karijeri.

U trijumfu Sakramenta nad Klivlendom (132:120) proveo je na terenu 17 minuta i postigao 11 poena, uz šut iz igre 4/6 (trojke 3/5) i dve uhvaćene lopte. Vezenkov je u prvih osam mečeva na proseku od 6,3 poena za prosečno 14 minuta igre u dresu Kingsa.

Boston je protiv Njujorka rutinski stigao do osme pobede u sezoni (114:98). Niksi jednostavno nisu mogli da se izbore sa toliko municije u sastavu Seltiksa, Džejson Tejtum je sasuo 35 poena, Džejlen Braun 22, a Kristaps Porzingis 21. U Niksima su najefikasniji bili Džejlen Branson (26) i Džulijus Renld (25).

REZULTATI: Boston - Njujork 114:98 (Tejtum 35 - Branson 26), Toronto - Vašington 111:107 (Sijakam 39 - Kuzma 34), Milvoki - Čikago 118:109 (Adetokumbo 35 - Vučević 26), Sakramento - Klivlend 132:120 (Foks 28 - Mičel 22).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NIŠTA OD TREĆE FAZE: KK Partizan završio sa prodajom sezonskih karata