VELIKI BRAT SE NALJUTIO: Kraj Zvezdine pobedničke serije u susretima sa Olimpijakosom

V. Preradović

16. 11. 2023. u 22:42

VELIKOM bratu je dozlogrdio teror manjeg u prethodne dve sezone. Nakon četiri uzastopne pobede nad Olimpijakosom, Crvena zvezda je u poklekla u Pireju i upisala šesti poraz u dosadašnjih devet evroligaških mečeva - 88:83.

ВЕЛИКИ БРАТ СЕ НАЉУТИО: Крај Звездине победничке серије у сусретима са Олимпијакосом

Foto: EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Retke su prilike kada dvorana „Mira i prijateljstva“ opravdava svoje ime. Utakmice sa Zvezdom su uvek mirne i prijateljske, takva je bila i igra u prvom poluvremenu. Skoro bez faulova, tekla je tečno sa velikim brojem trojki pogođenih na različite načine. Crveno-beli uglavnom iz individualnih kretnji efikasnog Nedovića, Teodosić je dva puta kaznio nemarnu odbranu na blokovima, Mitrović i Tobi vredno skupljali ofanzivne skokove iz kojih je Sferopulosov tim stigao do osam poena prednosti u drugoj četvrtini.

Tada je Barcokas na teren vratio Fala, džina u reketu oko koga se vrteo kompletan napad Olimpijakosa. Odbrana crveno-belih skupljala se kada primi loptu, sa visine od 220 centimetara lako spazi slobodne igrače i servira im nebranjene šuteve van linije 6,75. Domaćin je serijom 10-0 preuzeo vođstvo, koje je u prvom delu utakmice konstantno prelazilo s jedne na drugu stranu. Uprkos tome što su u prvom poluvremenu ubacili 44 poena, crveno-belima je nedostajalo kreativnosti u napadu i oštrine u odbrani.

Drugo je počelo po ukusu Olimpijakosa. Tvrdo, fizički iscrpljujuće, sa silascima u duboko okno da se iskopaju neki koševi. Teodosić je dobio flastera kao u rukometu, morao je udarnički da radi kako bi uopšte primio loptu, Jago nije uspevao da kvalitetno osmisli napad crveno-belih, koji su za prvih sedam i po minuta treće četvrtini postigli samo tri poena! Svetlo je uključio Teodosić teškom trojkom u trenutku kada se domaćin, koji takođe nije blistao u napadu, odvojio na deset razlike.

ODLUČILA TREĆA ČETVRTINA

TRENER Crvene zvezde Janis Sferopulos:

- Treća četvrtina je bila odlučujuća. U napadu smo bili veoma loši, nedostatajalo nam je i agresivnosti u odbrani. Uspeli smo da se vratimo u utakmicu, u poslednja dva-tri minuta imali smo otvorene šuteve i jedan kontranapad. Mogli smo bolje da to iskoristimo.

Trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas:

- Dve veoma teške utakmice ove nedelje, ovu smo dobili nešto lakše. Trebalo je bolje da kontrolišemo meč, Zvezda se vratila, ali ima neverovatno talentovane igrače kao što su Nedović i Teodosić. Na kraju dana, važna je pobeda.

U poslednjoj deonici crveno-beli su uspeli da izađu iz sobe u kojoj ih je zaključao bratski klub u prethodnoj, ali su potrošili toliko snage u obijaanju vrata da im nije preostalo za odbranu. Olimpijakos je poentirao praktično bez ikakvog otpora, trojkama Papanikolaua i Pitersa stigao do plus 15 sredinom završne deonice. Pomislio je da je stavio tačku na gubitnički niz u susretima sa beogradskom kopijom, Nedović, Jago i Teodosić su mislili drugačije. Trojkama su približili Zvezdu na minus četiri, ali smo u poslednjem minutu videli kopiju završnice meča sa Barselonom. Loša rešenja u napadu i tehnička greška Nedoviću zbog prestupa u branjenju izvođenja lopte iz auta, već viđeno u porazima crveno-belih od početka sezone.

OLIMPIJAKOS 88

C. ZVEZDA 83

DVORANA „Mira i prijatljestva“. Gledalaca: 10.000. Sudije: Latiševs, Travicki, Radojković.

OLIMPIJAKOS: Vokap 6 (8 as), Kenan 15 (4/7 za tri), Luncis 3, Larencakis 7, Rozaekas, Papas, Fal 14 (14 sk), Papanikolau 11 (5 as), Brazdeikis 2, Piters 28 (5/7 za dva, 4/8 za tri), Sikma 2, Tanulis.

C. ZVEZDA: Lazarević, Teodosić 15 (4/7 za tri, 4 as, 3 sk), Davidovac 5, Mitrović 8 (5 sk), Tobi 7 (4 sk), Bolomboj 7 (4 sk), Ilić, Nedović 26 (4/8 za dva, 5/12 za tri, 4 as), Gedraitis 6 (3/4 za dva, 0/5 za tri), Kuzmić, Dos Santos 9 (3/4 za tri, 3 as).

20:23, 25:21, 19:9, 24:30

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)