ZVEZDA SIJA SA VRHA: Kako su crveno-beli stali na čelo jadranskog karavana

V. P.

21. 11. 2023. u 15:07

ZVEZDA nije sijala, ali posle 8. kola ABA lige sija sa vrha tabele. Crveno-beli su u utakmici sa fenjerašem Mornarom lako stigli do sedme pobede i preuzeli lidersku poziciju u regionalnom takmičenju - 95:75.

ЗВЕЗДА СИЈА СА ВРХА: Како су црвено-бели стали на чело јадранског каравана

Foto: ABA liga

Opuštena atmosfera na tribinama hale „Aleksandar Nikolić“, takođe i na terenu. Previše opuštena za ukus trenera crveno-belih Sferopulosa, koji je tokom prvog poluvremena više puta besnim gestikulacijama izražavao nezadovoljstvo ležernom odbranom svojih igrača. Napad je funkcionisao sasvim solidno, u dobroj meri uz pomoć labave defanzive gostiju iz Bara.

Dvocifrenu prednost rano su obezbedili Gedraitis i Simonović, koji se oporavio od povrede i prvi put zaigrao od dolaska grčkog stratega. Litvanac je u prvom delu meča postigao tri od ukupno pet timskih trojki iz 19 pokušaja. Zvezda je uglavnom poentirala iz reketa, skupila je čak deset ofanzivnih skokova, koliko i ekipa Mornara na ukupnom skakačkom saldu. ABA veteran u timu Mornara, američki bek Voler, u prvih 20 minuta upisao je 14 poena bez promašaja.

Verovatno je Sferopulos veći deo govora u svlačionici posvetio angažovanju u odbrani, ali su njegove reči ušle igračima na jedno uvo i izašle na drugo. Međutim, otupela je oštrica napada Mornara, posebno Volera, tako da je Zvezdi za ubedljivu prednost bilo dovoljno da Nedović asistira, a Tobi pogađa iz situacija lakših nego na treningu.

Nakon nedelje sa duplim evroligaškim programom, grčki trener se trudio da ravnomerno raspodeli minutažu i osveži ekipu pred nastavak elitnog takmičenja. Crveno-beli u petak dočekuju Milano (20.30), skor 3-6 nameće imperativ pobede kako bi počeli da sustižu konkurente za plasman među osam najboljih.

C. ZVEZDA - MORNAR 95:75 (29:17, 23:22, 26:21, 17:15)

DVORANA „Aleksandar Nikolić“. Gledalaca: 4.121. Sudije: Dragojević, Savović, Hadžić.

C. ZVEZDA: Lazarević 11, Teodosić (4 as), Davidovac 7, Mitrović 6, Simonović 13 (7 sk), Tobi 16 (6 sk), Bolomboj 4, Ilić 9 (8 sk), Nedović 11 (9 as), Gedraitis 11, Kuzmić 5, Dos Santos 2 (5 as).

MORNAR: Starovlah 4, Luis 3, Kovačević 3, Miković 2, Voler 14, Komnenović 5, Gavrilović 13, Jovanović 2, Vranješ 10, Marej 6, Radetić 4, Bojkins 9.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

GODIŠNJICA SMRTI MARINE TUCAKOVIĆ: Preminula je pre 3 godina i iza sebe ostavila neizbrisiv trag i ogromnu tugu