ODLIČNI BOGDANOVIĆ NEDOVOLJAN: Srbin odigrao sjajnu partiju, ali Atlanta izgubila

Novosti online

29. 11. 2023. u 08:13

Košarkaši Klivlenda pobedili su noćas Atlantu sa 128:105, ali nisu uspeli da se plasiraju u četvrtfinale turnira koji se igra u sklopu regularnog dela NBA lige. Klivlend je predvodio Donovan Mičel sa 40 poena, 11 skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte.

ОДЛИЧНИ БОГДАНОВИЋ НЕДОВОЉАН: Србин одиграо сјајну партију, али Атланта изгубила

Foto: AP

Darijus Garland dodao je 19 poena, a Evan Mobli 17 poena i 19 skokova.

U ekipi Atlante najefikasniji su bili srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović sa 18 poena uz šest skokova i Deandre Hanter sa 18 poena. Sadik Bej dodao je 14 poena i devet skokova, a 14 poena imao je i Klint Kapela.

Na turniru 30 ekipa bilo je podeljeno u šest grupa u sklopu konferencija kojima pripadaju. Ekipe su igrale po četiri utakmice, a pobednici iz svake grupe i ukupno dva najbolja drugoplasirana plasirali su se u četvrtfinale koje je na programu 4. i 5. decembra na domaćem terenu boljeplasiranih. Polufinala su 7. decembra, finale je 9. decembra, a sve tri utakmice igraće se u Las Vegasu.

Klivlendu je trebala pobeda da kao najbolji drugoplasirani prođe u četvrtfinale, ali i da se poklope rezultati ostalih utakmica, ali je skorom od tri pobede i jednog poraza ipak ostao bez plasmana iz Grupe A u Istočnoj konferenciji.

Kao prvoplasirana iz te grupe u četvrtfinale je prošla Indijana, koja je ostvarila sve četiri pobede. Atlanta je poslednja sa 1/3.

Iz Grupe B na Istoku u četvrtfinale su se plasirali Milvoki kao prvoplasirani (4/0), a Njujork kao drugoplasirani (3/1).

Milvoki je pobedio Majami sa 131:124. Bakse su predvodili Janis Adetokumbo sa 33 poena, 10 skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte i Demjan Lilard sa 32 poena, devet asistencija i četiri skoka. Kris Midlton dodao je 17 poena i osam skokova, a Malik Bizli 16 poena i 10 skokova.

U ekipi Majamija Bem Adebajo bio je najefikasniji sa 31 poenom uz 10 skokova i pet asistencija, Kajl Lauri imao je 21 poen i šest asistencija, a Džoš Ričardson 20 poena i sedam asistencija.

Majami, koji je igrao bez Džimija Batlera i Hejvuda Hajsmita, turnir je završio sa dve pobede i dva poraza.

Njujork je pobedio Šarlot sa 115:91 predvođen Džulijusom Rendlom koji je imao 25 poena i 20 skokova i Imanuelom Kviklijem sa 23 poena. U ekipi Šarlota najefikasniji sa 18 poena bio je Brendon Miler.

Kao prvoplasirani iz Grupe C Istok, u četvrtfinale se plasirao Boston pobedom protiv Čikaga 124:97. Seltikse su predvodili Džejlen Braun sa 30 poena, osam skokova i šest asistencija i Džejson Tejtum sa 21 poenom, sedam skokova i četiri asistencije. Al Horford dodao je 16 poena, devet skokova i šest asistencija.

U ekipi iz Čikaga najefikasniji su bili Demar Derozan i Kobi Vajt sa po 19 poena.

Boston je sa tri pobede i porazom prošao dalje, isti skor imali su i Orlando i Bruklin u toj grupi, dok je Čikago pretrpeo sva četiri poraza. Bruklin je noćas pobedio Toronto sa 115:103.

Iz Grupe A Zapad u četvrtfinale su se plasirali Los Anđeles lejkersi (4/0) i Finiks (3/1), a oni noćas nisu igrali utakmice, dok je iz Grupe B dalje prošao Nju Orleans sa tri pobede i porazom, koji takođe noćas nije igrao.

U Grupi B Dalas je pobedio Hjuston sa 121:115 i sprečio ga da se plasira u četvrtfinale. Luka Dončić predvodio je ekipu do pobede sa 41 poenom, devet skokova i devet asistencija, a Kajri Irving dodao je 25 poena i sedam asistencija.

U ekipi Hjustona Alperen Šengun postigao je 31 poen uz devet skokova i šest asistencija, a Džabari Smit i Dilion Bruks dodali su po 16 poena. Srpski centar Boban Marjanović nije igrao.

Iz Grupe C Zapad u četvrtfinale se plasirao Sakramento pobedom protiv Golden Stejta 124:123. Kingse je predvodio Dearon Foks sa 29 poena, devet skokova i sedam asistencija, a po 21 poen postigli su Kevin Huerter i Malik Monk.

U ekipi Golden Stejta Stefen Kari postigao je 29 poena uz 10 skokova i šest asistencija, a Endru Vigins imao je 29 poena uz 10 skokova.

Sakramento je sa sve četiri pobede prošao dalje, a Golden Stejt je na 2/2. Drugoplasirana u toj grupi je Minesota sa 3/1 posle pobede protiv Oklahome 106:103.

U četvrtfinalu Istoka igraće Njujork - Milvoki i Boston - Indijana, dok će na Zapadu igrati Finiks- Los Anđeles lejkersi i Nju Orleans - Sakramento.

Sve utakmice osim finalne ulaze u skor regularnog dela lige.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PROBLEM ZA ZVEZDU: Milojević morao da zameni jednog od ključnih igrača