ZVEZDA NA VRHU ABA LIGE! Crveno-beli poslali Cibonu kući da se pita "Šta ovo bi?!"

Novosti online

03. 12. 2023. u 20:35

Crvena zvezda je ostvarila petu uzastopnu, a devetu ukupno pobedu u ABA ligi - desetkovana Cibona je deklasirana u Beogradu rezultatom 84:56 čime je ekipa trenera Janisa Sferopulosa zasela na prvo mesto tabele, sa učinkom 9-1 (jedini poraz naneo joj je Partizan, nedugo po dolasku grčkog stručnjana na kormilo ekipe s Malog Kalemegdana).

ЗВЕЗДА НА ВРХУ АБА ЛИГЕ! Црвено-бели послали Цибону кући да се пита Шта ово би?!

Foto: Crvena zvezda / Đorđe Kostić

Cibona, čak i da nije došla samo sa desetoricom u srpsku prestonicu, svakako nije bila favorit protiv jednog od dva beogradska evroligaša, mada je vladao oprez u taboru domaćih jer su Zagrepčani svoje tri ovosezonske pobede ostvarili u prethodna četiri meča.

 

Ali, vrlo brzo su oni shvatili da će ostati na jednom ABA trijumfu na Zvezdinom terenu u 23 pokušaja, iako su poveli sa 10:11. Razigrao se tada Luka Mitrović, ubacio sedam poena do sedmog minuta, pa iako su "cibosi" na 19:11 napravili seriju od 6:0, to je bilo jedino što im je domaćin dozvolio.
 

Jer, uz raspucanog Majka Tobija (14 poena u prvom poluvremenu, tri više od Mitrovića do velikog predaha, uz čak 69,2% šuta iz igre  (napsram 39% suparničkih), uz dominaciju u skokovima i asistencijama, Zvezda je ekipu trenera Jakše Vulića brzo uvela u svoju mašinu, u kojoj prednost rasla iz minuta u minut.
 

Na poluvremenu je iznosila 49:26, nakon privremenog odlaska na +20, a tih dvadeset razlike je nadašeno sredinom treće deonice kada su Branko Lazić i drugovi dodatno pojačali igru u odbrani. 
 

Omogućilo je to Sferopulosu da traži neka nova taktička, ali i kadrovska rešenja u izboru petorki, što je privremeno dovodilo do smanjenja vođstva, ali i narastanja kad god bi domaćin "dodao gas", što su olakšavale majstorije razigranog Tobija, koji je dogurao do 23 poena.

Slede za srpskog šampiona dva daleko ozbiljnija izazova - najpre u sredu evroligaško gostovanje Valensiji (20.30), a samo dva dana kasnije, u istom terinu, i Baskoniji.

ABA liga, 10. kolo - statistika

Crvena zvezda - Cibona 84:56 (21:16, 25:13, 15:14, 23:13)
Beograd - Hala: Beogradska arena Sudije: Pukl, Petek, Porobić

Crvena zvezda: Lazarević 9, Teodosić 3p, 6as, Davidovac 3sk, Mitrović 11, Lazić 3, Simonović 8, Nejpir 6as, Tobi 23 (trojke 3/3), Bolomboj 2, Ilić 5, Giedraitis 9, Dos Santos 11
Cibona: Vuković 2, Radovčić 4, Perasović 10, Mustapić 10, Proleta 13, Majcunić 2, Aranitović, Stajn 8, Buljan 5, Bošnjak 2

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

SUSRET ZVEZDA U BERLINU: Ana Ivanović i Rodžer Federer pred egzibicioni turnir (VIDEO)