IMAMO PRVE POLUFINALISTE NBA KUPA: Halibartonova partija sezone, Ingram nosio Pelikanse

Novosti online

05. 12. 2023. u 08:02

Košarkaši Indijane plasirali su se u polufinale plej-in turnira Istočne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas pobedili Boston sa 122:112.

ИМАМО ПРВЕ ПОЛУФИНАЛИСТЕ НБА КУПА: Халибартонова партија сезоне, Инграм носио Пеликансе

Foto AP

Pejserse je predvodio Tajris Halibarton tripl-dabl učinkom od 26 poena, 13 asistencija i 10 skokova. Badi Hild postigao je 21 poen, Majls Tarner 17 poena uz 10 skokova, a Benedikt Maturin 16 poena uz pet skokova.

U ekipi Bostona Džejson Tejtum postigao je 32 poena uz 12 skokova i šest asistencija, a Džejlen Braun 30 poena uz devet skokova. Derik Vajt dodao je 18 poena i osam asistencija, a Sem Hauzer 15 poena i šest skokova.

Četvrtu uzastopnu utakmicu u ekipi nije bilo Kristapsa Porzingisa zbog problema sa listom leve noge.

Indijana je neporažena na turniru, koji se igra u sklopu regularnog dela lige, sa svih pet pobeda, a u polufinalu će igrati protiv pobednika duela Milvokija i Njujorka. Boston će igrati protiv poraženog iz tog meča.

Košarkaši Nju Orleansa plasirali su se u polufinale turnira na Zapadu, pošto su pobedili Sakramento sa 127:117.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Brendon Ingram sa 30 poena uz osam skokova i šest asistencija, Herbert Džons imao je 23 poena, a Jonas Valančijunas 18 poena i 11 skokova.

Trećoj pobedi Pelikansa protiv Kingsa u poslednje dve nedelje Si Džej Mekalum doprineo je sa 17 poena i sedam asistencija, a Trej Marfi sa 16 poena.

U ekipi Sakramenta Dearon Foks postigao je 30 poena, a Domantas Sabonis ostvario je tripl-dabl učinak od 26 poena, 13 skokova i 10 asistencija. Malik Monk dodao je 21 poen, a Kigan Marej 14.

To je prvi poraz Sakramenta na plej-in turniru, na kome je ekipa ostvarila sve četiri pobede u grupnoj fazi.

Nju Orleans će u polufinalu igrati protiv pobednika meča Finiksa i Los Anđeles lejkersa, dok će Sakramento igrati protiv poraženog iz tog duela.

Polufinalne utakmice igraju se u noći između 7. i 8. decembra u Las Vegasu, a finale je na programu u noći između 9. i 10. decembra.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk