PETICA NE POPRAVLJA PROSEK: Bez značajnih pomaka u igri Zvezde u petoj pobedi u Evroligi

V. Preradović

15. 12. 2023. u 14:22

ALBA je prošle sezone u Beogradu saplela Crvenu zvezdu u delikatnom trenutku borbe za plej-of. Sada nije bila u stanju da to ponovi, ali igra srpskog tima u relaksirajućoj pobedi nad timom koji bitiše u Evroligi samo na bazi promašene strategije o prisustvu na nemačkom tržištu, nije mogla da ubedi navijače da će sezonske karte dobiti plej-of vrednost.

ПЕТИЦА НЕ ПОПРАВЉА ПРОСЕК: Без значајних помака у игри Звезде у петој победи у Евролиги

Foto: Evroliga

Nemanja Nedović je jedan od igrača iz male grupe koji su do sada naučili dijalog svoje uloge u nezavršenom scenariju trenera Janisa Sferopulosa. U ovom meču je igrao po modelu beka kakav je potreban timu, isto se može reći i za Rokasa Gedraitisa i Miloša Teodosića, ali je problem u tome što ova trojica čine većinu te grupe igrača sa ocenama iznad dvojke na skali od keca do petice. U njoj su još Luka Mitrović i Džoel Bolomboj.

- Ovu utakmicu smo morali da dobijemo, ali ovaj nivo igre je nedovoljan za ispunjenje klupskog cilja u Evroligi - iskreno je konstatovao Nedović nakon pete pobede u 14 mečeva, pete pred svojim navijačima koji većinski i dalje ne gube veru da će se žabac pretvoriti u princa.

Šabaz Nejpir je posle utakmice odbio da komentariše kritike na račun svoje igre. Njegovo legitimno pravo, ali je za brigu opaska da nije u svom ritmu zbog povrede nosa. Svako sa skupo plaćenom ulaznicom sugerisao bi najplaćenijem igraču tima da pogleda snimke svojih izdanja pre nego što je dobio nehotičan udarac od Tajlera Dorsija u meču sa Fenerbahčeom.

- Potrebno je vreme, ne brinem za ono što drugi govore. Jednom kada uđem u ritam, biće drugačije. Na kraju krajeva, dok god pobeđujemo nije me briga koliko sam poena postigao - rekao je Nejpir, kao da pobede u dosadašnjem toku sezone nisu mnogo ređe od poraza.

HANGA SPREMAN ZA REAL

CRVENOJ zvezdi će uskoro ponestati izgovora u povređenim igračima za krajnje neubedljiv učinak u dosadašnjem delu evroligaške sezone.

Adam Hanga nije bio u sastavu za utakmicu sa Albom, ali su velike šanse da će biti spreman da pomogne saigračima u meču sa Realom, aktuelnim šampionom i liderom na tabeli. Tegobe sa kolenom su sanirane, tako da bi njegova svestranost mogla da bude od ogromnog značaja u duelu sa najboljim timom Evrolige.

Vreme je za Zvezdu trenutno najskuplja roba. Mora što pre da počne da pobeđuje u serijam ili će uskoro igrati revijalne utakmice sa najskupljim timom u klupskoj istoriji.

- Sada smo na skoru 5-9, ostalo je još mnogo utakmica. Da se sezona završava danas, ne bi bilo šanse. Ako dođete do plej-ofa, onda kreće nova sezona - barata Nejpir rečima koje ne znače mnogo.

Ono što bi značilo mnogo je pobeda nad Realom 19. decembra u prvom meču duplog programa naredne sedmice, drugi je dva dana kasnije sa Makabijem u praznoj dvorani „Aleksandar Nikolić“. Da li je realno? Nije. Da li je moguće? Jeste.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)