DA VIDIMO FREDIJA! Centarsko pojačanje Crvene zvezde debituje u predgrađu protiv splitskih "žutih"

V. P.

24. 12. 2023. u 15:08

DVE zanimljivosti nedeljnog takmičarski verovatno ne baš tako zanimljivog duela Crvene zvezde i Splita u 13. kolu ABA lige (19.00). Jedna je dvorana, „FMP arena“ u Železniku gde veoma dugo nije igrala utakmicu kao domaćin, druga je debi 26-godišnjeg američkog centra Fredija Gilespija.

ДА ВИДИМО ФРЕДИЈА! Центарско појачање Црвене звезде дебитује у предграђу против сплитских жутих

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

„Arena“ je rezervisana za koncert pevačice Milice Pavlović, tako da će najviše 3.000 navijača moći na licu mesta da vidi nedavno pojačanje iz Bajerna. Momak sa univerziteta Bejlor u dve NBA sezone upisao je 29 nastupa, 20 u Torontu (5,6 poena i 4,9 skokova) i devet u Orlandu (2,3 p, 4 sk). U julu 2022. stigao je u Minhen, pre nego što je na klupu Bavaraca seo Pablo Laso, koji je potom tu poziciju mobilnog centra popunio daleko zvučnijim NBA imenom - Seržom Ibakom.

Počev od utakmice sa Splićanima, momak iz Minesote pokušaće da se u Zvezdi izbori za veću ulogu od minorne u Bajernu ove sezone, gde je u Evroligi igrao prosečno devet minuta i beležio 2,2 poena i 2,4 skoka. Dok ne stekne pravo nastupa u elitnom takmičenju, u meču 18. kola sa Fenerbahčeom 2. januara, imaće dve utakmice u ABA ligi za adaptaciju na sistem crveno-belih.

Igrač čije vrline ponajviše leže u atletskim predispozicijama, dobrim defanzivnim karakteristikama i odličnom osećaju za blokade, testiraće se protiv zemljaka iz ekipe Splita Dereka Fanderburka, najboljeg strelca „žutih“ s prosekom od 10,9 poena. Dalmatinski tim je u dosadašnjem toku ABA lige ostvario četiri pobede, kod kuće protiv Borca, Krke i Mege, u gostima protiv Mornara. Kao Zvezdin gost na Jadranu u deset susreta nijednom nije slavio, šanse za prvenac u ovom meču ne podležu zakonima verovatnoće.

- Želimo da nastavimo sa dobrim rezultatima u ABA ligi. Zbog toga naša spremnost i koncentracija moraju da budu na najvišem nivou. Igramo protiv tima koji je izuzetno opasan jer može da vas napadne sa više igrača u različitim postavkama na terenu. Zato treba da budemo spremni da odigramo dobru odbranu, ali i da budemo dobri u napadačkom delu utamice - rekao je trener Janis Sferopulos.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

U ZATVOR ZBOG PEDOFILIJE: Glumac iz Lud, zbunjen, normalan osuđen zbog bludničenja nad dečakom