ŠTA MU BI? Bogdanović razmontirao Čikago, pa mu trener uradio nešto neverovatno (VIDEO)

Novosti online

27. 12. 2023. u 08:03

KOŠARKAŠI Čikaga pobedili su noćas Atlantu sa 118:113 i naneli joj treći uzastopni poraz u NBA ligi.

ШТА МУ БИ? Богдановић размонтирао Чикаго, па му тренер урадио нешто невероватно (ВИДЕО)

Foto: AP

Čikago su predvodili Demar Derozan sa 25 poena i šest asistencija i Andre Dramond sa 24 poena i 25 skokova. Kobi Vajt i Ajo Dosumu dodali su po 19 poena, Aleks Karuzo 11, a Dževon Karter 10 poena.

Bulsi su ostvarili devetu pobedu u poslednjih 13 utakmica, a u ekipi zbog problema sa stopalom nije bilo Zeka Levina, kao ni Nikole Vukčevića zbog problema sa preponom i kukom.

U ekipi Atlante najefikasniji je bio srpski košarkaš Bogdan Bogdanović sa 22 poena, dok je Trej Jang postigao 21 poen i imao 13 asistencija, nakon što je izjednačio rekord Oskara Robertsona od sedam uzastopnih utakmica u kojima je imao najmanje po 30 poena i 10 asistencija.

Zato je bila potpuno nejasno zašto je trener Atlante Kvin Snajder u samom finišu meča, kada se rezultat lomio, odlučio da ostavi na klupi srpskog košarkaša. Naime, Bogdan nije igrao u poslednjih šest minuta meča, tačnije, ušao je na osam sekundi do kraja kada je sve već bilo rešeno.

Dedžonte Marej dodao je 17 poena, Sadik Bej 13 poena i osam skokova, a sa 13 poena utakmicu je završio i Klint Kapela.

Košarkaši Oklahome pobedili su Minesotu sa 129:126. Ekipu je do pobede predvodio Šej Gildžis-Aleksander sa 34 poena, devet asistencija i šest skokova, Džejlen Vilijams postigao je 21 poen, a Lu Dort i Čet Holgrem po 20 poena. Srpski košarkaš Vasilije Micić je za 16 minuta imao dva poena, četiri asistencije i dve ukradene lopte.

U ekipi Minesote Entoni Edvards bio je najefikasniji sa 25 poena uz sedam skokova i šest asistencija, Majk Konli dodao je 17 poena, a Karl-Entoni Tauns 16 poena i šest asistencija.

Košarkaši Detroita postavili su rekord NBA lige po broju uzastopnih poraza u jednoj sezoni - 27, nakon što su izgubili od Bruklina sa 112:118. Netse su predvodili Kameron Džonson sa 24 poena, Mikel Bridžis sa 21 poenom i Kem Tomas sa 17 poena.

U ekipi Detroita Kejd Kaningem bio je najefikasniji sa 41 poenom, Bojan Bogdanović postigao je 23, a Džejlen Daren 12 poena uz 15 skokova.

Rekord po ukupnom broju uzastopnih poraza - 28 drži Filadelfija, a njen niz počeo je u sezoni 2014/2015. i nastavio se u sezoni 2015/2016.

Memfis je posle produžetka pobedio Nju Orleans sa 116:115 i ostvario četvrtu uzastopnu pobedu otkako se u ekipu vratio Dža Morant. On je utakmicu završio sa 31 poenom i sedam asistencija, Dezmond Bejn sa 27 poena i sedam asistencija, a Džeren Džekson sa 19 poena i 10 skokova.

U ekipi iz Nju Orleansa, koja je pretrpela drugi uzastopni poraz, najefikasniji su bili Brendon Ingram sa 24 poena, sedam asistencija i šest skokova, Zajon Vilijamson sa 23 poena uz 11 skokova i Jonas Valančijunas sa 17 poena uz 13 skokova.

U ostalim utakmicama Orlando je pobedio Vašington sa 127:119 i naneo mu četvrti poraz u poslednjih pet utakmica, dok je Indijana pobedila Hjuston, za koji nije igrao srpski centar Boban Marjanović, sa 123:117 i prekinula niz od tri poraza.

Portland je pobedio Sakramento sa 130:113, Los Anđeles klipersi bili su bolji od Šarlota 113:104, a Juta je predvođena Laurijem Markanenom koji je imao 31 poen i 12 skokova, pobedila San Antonio sa 130:118 i ostvarila šestu pobedu u poslednjih osam utakmica.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

PROBLEM ZA ZVEZDU: Milojević morao da zameni jednog od ključnih igrača