BUDUĆNOST PALA U "MORAČI": Podgoričani izgubili u neizvesnoj završnici

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

27. 12. 2023. u 21:30

KOŠARKAŠI Budućnosti izgubili su od Kluža sa 77:79 (22:19, 23:12, 16:19, 16:29) u "Moraču" u 13. kolu Evrokupa.

БУДУЋНОСТ ПАЛА У МОРАЧИ: Подгоричани изгубили у неизвесној завршници

FOTO: KK Budućnost/Filip Roganović/ABA liga

Loše odigran poslednji kvartal koštao je pobede izabranike Andreja Žakelja koji su tako osmi put u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju napustili teren pognute glave.

Domaćin je odigrao sjajno prvo poluvreme i na pauzu je otišao sa dvocifrenom prednošću - 45:31.

Tokom trećeg kvartala gosti su uspeli da priđu na tri poena minusa - 45:42, ali Podgoričani su odbili taj nalet i sa +11 (57:46) ušli u poslednji period.

Očekivalo se da Budućnost mirno privede utakmicu kraju, ali Kluž je malo po malo spuštao razliku, da bi u neizvesnoj završnici uspeo da napravi veliki preokret i trijumfuje.

Brendon Pol je uspeo da pogodi trojku za 74:75 na 53 sekunde do kraja. Potom je Patrik Ričard realizovao oba slobodna bacanja, a Amerikanac iz redova crnogorskog kluba je promašio trojku. Nakon toga je Ričard još dva puta bio siguran sa linije penala i na 12 sekundi praktično rešio utakmicu. Petar Popović je uspeo da postigne trojku. Veliku priliku da svojoj ekipi donese produžetak propustio je Mekinli Rajt koji je promašio polaganje.

Najefikasniji u timu iz Rumunije bili su Andrija Stipanović i Patrik Ričard sa po 16 poena. Na drugoj strani najviše su se istakli Petar Popović i Brendon Pol koji su brojali do 13.

Budućnost sada u B grupi Evrokupa ima učinak 5-8, a Kluž 9-4.

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk