PARTIZAN PREKINUO CRNU SERIJU: Mornar "platio ceh", crno-beli ispratili 2023. trijumfalno

Александар Илић
Aleksandar Ilić

30. 12. 2023. u 19:47

KOŠARKAŠI Partizana gostovali su Mornaru u Baru u okviru 14. kola ABA lige. Navijači su imali prilike da gledaju uzbudljiv meč koji su crno-beli dobili rezultatom 76:98.

ПАРТИЗАН ПРЕКИНУО ЦРНУ СЕРИЈУ: Морнар платио цех, црно-бели испратили 2023. тријумфално

FOTO: ABA liga/Mornar-Barsko zlato/Media Pro

Igrao je Partizan večeras bez Zeka Ledeja, Alena Smajlagića i od ranije odsutnog Alekse Avramovića. Na terenu je pak, po prvi put bio novajlija Džejlen Smit koji je izgoreo u želji da se pokaže pred novim saigračima i navijačima, te je imao užasno šutersko veče, posebno za tri poena.

Ipak, Partizan je imao tri poraza u nizu (Real, Zadar, Virtus), pa je večerašnjom pobedom uspeo da se vrati na pobednički kolosek.

Odlično je Partizan otvorio meč. Poveo je 15:2, a onda je usledila serija Barana 14:0, koji su prvi put poveli 16:15. Konsolidovao se Partizan nakon tajm-auta Željka Obradovića, i odgovorio serijom 7:0.

Nakon trojke Luisa kojom je sveo prednost Partizana na tri poena (32:35), Mornar tri i po minuta nije poentirao. Partizan je iskoristio "prazne minute" domaćih da napravi seriju 9:0 i ode na veliki odmor sa solidnih plus 12.

U nastavku su crno-beli održavali prednost i rivalu nisu dozvolili da se vrati u meč. U poslednjoj deonici slomili su crno-beli u potpunosti otpor rivala i zasluženo slavi.

Zanimljivo je da je Džejlin Smit, koji večeras igra prvu utakmicu u svom novom klubu, 11 puta šutirao za tri, pogodio svega tri puta.

Entoni Luis je postigao 18 poena u redovima Mornara, poen manje upisao je Markus Veders, Aleks Gavrilović dodao je 12. Kod "parnog valjka" Danilo ANđušić ubacio je 17 poena, 12 je dodao Tristan Vukčević, a po 11 Džejlen Smit i Balša Koprivica. Zanimljivo je da su se svi igrači u crno-belim dresovima upisali u strelce.

BONUS VIDEO: Doček Alekse Avramovića, Marka Marinovića i Feđe Sretenovića na trgu u Čačku

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SFEROPULOS ODUŠEVIO DELIJE: Poslao moćnu poruku, evo o čemu se radi (VIDEO)