JOKIĆU NEDOVOLJNA NBA TITULA: Bogdan Bogdanović je košarkaš godine u izboru KSS

Tanjug

09. 01. 2024. u 13:52

KAPITEN košarkaške reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović i standardna članica ženskog tima Aleksandra Crvendakić proglašeni su za najbolje u 2023. godini u tradicionalnom izboru Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

ЈОКИЋУ НЕДОВОЉНА НБА ТИТУЛА: Богдан Богдановић је кошаркаш године у избору КСС

FOTO: FIBA.Basketball

U glasanju su učestvovali urednici i novinari najrelevantnijih srpskih medija, kao i specijalizovanih košarkaških medija.

- Izuzetna je čast i privilegija biti najbolji košarkaš Srbije. Svima želim sve najbolje i družimo se sledećeg leta, rekao je Bogdanović, koji je treći put u karijeri dobio ovo priznanje.

Umesto NBA asa Atlante, koji nije mogao da prisustvuje svečanosti i koji se obratio video-porukom, nagradu je primila njegova sestra Bojana.

Aleksandra Crvendakić, članica turskog Mersina, drugi put u karijeri je najbolja u Srbiji.

- Hvala saigračicama koje su mi pomogle da dobijem ovu nagradu. Posebno hvala porodici i nadam se da će ova godina biti još bolja i da imamo puno razloga za slavlje posle Olimpijskih igara, istakla je Crvendakićeva.

Specijalnu nagradu dobili su basket selekcija Srbije - prvak Evrope i sveta, kao i muški juniorski tim - prvaci Evrope.

Nagrađen je i čuveni lekar Dragan Gaga Radovanović, koji je dve decenije uz košarkaše i imao je posebnu ulogu prilikom svega što se desilo Boriši Simaniću u Manili.

Predsednik Saveza Predrag Danilović istakao je da je 2023. bila fantastična i godina jubileja - 100 godina košarke u Srbiji.

- Rezultatski bila je izuzetna, košarkašice su posle smene generacija osvojile peto mesto na Evropskom prvenstvu, seniori su ispisali istoriju srebrom u Manili, juniori postali prvaci Evrope, meni možda i najdraža medalja, a o basketašima, prvacima Evrope i sveta, ne znam ni šta bih više rekao jer su toliko izuzetni, istakao je Danilović.

U ovoj godini u centru pažnje biće Olimpijske igre u Parizu, a Danilović je izrazio nadu da će se košarkašice pridružiti košarkašima i basketašima koji su već obezbedili plasman.

- Savez će dati sve od sebe da obezbedi maksimalne uslove, zahvaljujem se državi, predsedniku, Vladi, ministarstvu na pomoći. I naravno, nadamo se osvajanju medalja, poručio je Danilović.

Svečanosti u hotelu "Hajat" prisusustvovao je i selektor Srbije Svetislav Pešić, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Đorđe Višacki, predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović, predstavnici Ministarstva sporta i drugi.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!