ZVEZDA JUNAČKI U MILANU: Iz stroja redom ispadali Mitrović, Nedović i Tobi, ali crveno-beli nisu ustuknuli

V. Preradović

12. 01. 2024. u 07:50

KAO nikad u dosadašnjem delu sezone pokazali su košarkaši Crvene zvezde da imaju nepokolebljivost i ono što prekrivaju šortsevi. Nisu ni za pedalj odstupili u milanskoj tuči sa protivnikom koji se ne libi prljavih poteza. Iz stroja su ispadali jedan po jedan, ali su na kraju svi kao jedan proslavili junačku pobedu nad Armanijem - 76:62.

ЗВЕЗДА ЈУНАЧКИ У МИЛАНУ: Из строја редом испадали Митровић, Недовић и Тоби, али црвено-бели нису устукнули

Foto: Evroliga

Duel dva nepredvidiva tima, za koje nikad ne znate u kom odelu će izaći na teren. Crveno-beli su u modnoj prestonici Italije u prvom poluvremenu nosili ratnički oklop, čvrsto rešeni da se iskupe za poraz od nejakog Asvela. Sa Ilićem u startnoj petorci, jasna je bila namera trenera Sferopulosa da čvrstinom parira fizikalcima u ekipi kolege Mesine.

Posledice borbe prsa u prsa pogodile su isključivo Zvezdu. Retko se viđa, ili gotovo nikad da jedan tim praktično za minut ostane bez trojice igrača. Iz ringa ih je izbacio veteran širokih ramena i napumpanih bicepsa Kajl Hajns. Najpre sudar glavama sa Mitrovićem, pa ulazak u telo Nedoviću dok je bio u vazduhu, potom i podvlačenje pod Tobija koji je žestoko tresnuo o parket.

Odmah nakon te neverovatne kečerske sekvence, Gedraitis je ušao u košgetersku seriju i do odmora postigao 15 poena. Zvezda je u prvom poluvremenu imala i plus 19, imala je Teodosića koji je pod stalnim zvižducima publike podelio asistenciju sezone, ali ga je izdao šut sa trojkaške distance. Iz „stacionara“ se vratio Mitrović, nakratko i Nedović, ali je ubrzo u bolovima napustio teren. Snage su postale izjednačene, jer su domaćinu nedostajali Lo, Šilds, Beron, Mirotić i novajlija Mekgruder.

Milanezi su u nastavak ušli još čvršće, što je timu limitiranog talenta u ovom sastavu bio jedini put ka preokretu. Osećali su već uzdrmani crveno-beli svaki kontakt protivnika, koji je u uvodu treće četvrtine iz takve odbrane vezao devet lakih poena i dodatno podigao visoku temperaturu u dvorani, netipično za milanski „Forum“. Trebalo je izdržati period totalne ofanzive Milana svim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima. Sudijski kriterijum savršeno je pratio takav stil igre Mesininog tima.

Nisu ustuknuli. Bolomboj je bio spreman da se žrtvuje za „pale“ drugove, Jago je u finišu treće četvrtine odigrao važnu ulogu dok se Teo na klupi borio da dođe do daha. Odbranjena je dvocifrena prednost na ulasku u poslednju deonicu, ali očekivao se još žešći napad milanskog Armanija. Bilo je i zle krvi. Hanga nije oćutao doskorašnjem saigraču Nejpiru udarac sa leđa, obojica su zaradila tehničku grešku i već u sledećem napadu Zvezdin univerzalac mu se revanširao na košarkaški način.

Više se nije radilo samo o bici za vrednu pobedu, stvari na terenu postale su i lične prirode. Teo je prvom trojkom iz šestog pokušaja vratio dvocifrenu razliku pet minuta pre kraja i odmah posle prvog koša iz igre izašao sa dušom u nosu. Odmorio se i vratio na vreme da asistira Gedraitisu za akciju „dva plus jedan“, smesti trojku u dno mrežice i gestikulacijom pokaže kraj navijačima domačina, koji su već krenuli ka izlazima dvorane...

MILANO - C. ZVEZDA 62:76 (15:23, 16:24, 16:10, 15:19)

DVORANA „Forum“. Gledalaca: 9.358. Sudije: Latiševs, Alijaga, Kovalski.

MILANO: Pojtres 12, Bortolani 14, Tonut 5, Meli 5 (5 sk), Nejpir 6 (1/4 za dva, 1/6 za tri), Kamagate, Riči, Flakadori 4, Hol 6, Karuso, Hajns 6, Fojtman 4.

C. ZVEZDA: Teodosić 9 (0/3 za dva, 2/7 za tri, 5 as), Hanga 7 (6 sk, 3 as), Davidovac 3, Mitrović 6, Lazić (5 sk), Tobi, Bolomboj 14 (6/10 za dva, 6 sk), Ilić, Nedović 8, Gedraitis 22 (5/8 za dva, 2/3 za tri, 6 sk), Gilespi 2, Dos Santos 5.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)