ZVEZDA RUŠI REKORDE: Amerikanac Smart čak 14. novajlija u timu između dve sezone

V. Preradović

15. 01. 2024. u 21:10

ČESTO su timovi Crvene zvezde menjali lični opis od sezone do sezone, ali nikad kao ove. Klub s Malog Kalemegdana potukao je sve rekorde, Amerikanac Džavonte Smart je 14. novi igrač u odnosu na minulu takmičarsku godinu!

ЗВЕЗДА РУШИ РЕКОРДЕ: Американац Смарт чак 14. новајлија у тиму између две сезоне

Foto: Profimedija

Pre nego što se sezona dokotrljala do sredine, trojica su trajno ili privremeno napustila crveno-bele. Šabaz Nejpir se vratio starom milanskom jatu, Marko Simonović je na pozajmici u Bešiktašu, Nemanja Bjelica je otpao pre prve zvanične utakmice.

Podsetimo, letos su dovedeni i Dejan Davidovac, Miloš Teodosić, Adam Hanga, Majk Tobi, Džoel Bolomboj, Rokas Gedraitis i Jago dos Santos. Nakon neuspešne epizode sa Nejpirom, sa pozajmice iz Mege vraćen je talentovani Nikola Topić, koji je završio u klubu svog agenta upravo zbog toga što je Zvezda imala tri igrača na njegovoj poziciji plejmejkera. Iz Bajerna je tokom sezone doveden centar Fredi Gilespi pre odluke o slanju Simonovića na kaljenje.

Potraga za bekom počela je pre nego što se u Milanu povredio Nemanja Nedović, koji će pauzirati najmanje mesec dana. Taj maler samo je ubrzao angažman igrača na toj poziciji. Izbor je pao na 24-godišnjeg Smarta, igrača sa zavidnim brojkama u američkoj "Dži" ligi, koji će se ove nedelje priključiti timu trenera Janisa Sferopulosa.

- Ne znamo da li će igrati sledeću utakmicu - rekao je grčki stručnjak posle pobede protiv Borca. - Zadovoljan sam brzinom reakcije kluba, dobili smo kvalitetnog igrača sa kojim ćemo dobiti dodatna rešenja i u napadu i u odbrani. Mlad je, svež, i mislim da će biti od velike pomoći.

Momku sa odličnim procentima šuta u dosadašnjem toku mlade karijere potrebno je vreme za adaptaciju na evropsku košarku, takođe i na Evroligu koja je znatno viši nivo od razvojne NBA lige.

Zvezda će ove nedelje imati priliku da se ozbiljnije posveti treninzima pred duel sa Baskonijom u 22. kolu Evrolige, u četvrtak u "Areni" (19.00).

Miloš Teodosić je zbog umora u mišićima propustio meč sa Borcem, Džoel Bolomboj i Adam Hanga su imali doziranu minutažu, Dos Santos i Rokas Gedraitis veću nego što je poželjno nakon velikog broja mečeva od početka godine.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NIŠTA OD TREĆE FAZE: KK Partizan završio sa prodajom sezonskih karata