PARTIZAN JE EVERGRIN: Crno-beli košarkaši izazivaju masovno interesovanje na svakom gostovanju u ABA ligi

G. KELIĆ

17. 01. 2024. u 17:05

TRIBINE Draženovog doma u Zagrebu na meču između domaće Cibone i Partizana u okviru 16. kola ABA lige bile su ispunjene praktično do poslednjeg mesta, pošto zvanična statistika kazuje da je rutinskoj pobedi crno-belih (74:87) prisustvovalo tačno 4.000 gledalaca, daleko više nego na bilo kojoj utakmici "vukova s Tuškanca" ove sezone. Masovno interesovanje ljubitelja košarke, ali i ne samo njih, je trener Željko Obradović sa svojim izabranicima izazivao na svim ovogodišnjim gostovanjima u regionu, što se može videti po tome što su njihovi dolasci daleko prevazilazili prosečnu posetu mečeva pojedinih ekipa u aktuelnoj takmičarskoj godini.

ПАРТИЗАН ЈЕ ЕВЕРГРИН: Црно-бели кошаркаши изазивају масовно интересовање на сваком гостовању у АБА лиги

Photo: Cibona / Ivana Dergez

Brojke jasno govore da nijedan drugi tim na Jadranu nije gledaniji na strani od "parnog valjka". Ne računajući odlazak u Železnik na noge FMP, koji za okršaje sa crno-belima ne pušta u prodaju pojedinačne ulaznice, u svih preostalih sedam dosadašnjih gostovanja, Partizan je gledalo više ljudi nego bilo koju drugu ekipu koja je dolazila.

U domu Krke, u duelu sa crno-belima je na tribinama dvorane "Leon Štukelj" bilo 2.200 posetilaca, dok slovenački tim ove sezone prosečno gleda 1.079 ljudi. Kod Mege je praktično bio viđen ovogodišnji prosek, dok su hale u Ljubljani, Splitu, Zadru, Baru i Zagrebu bile ispunjene značajno više od proseka.

Ima tu i do toga što se navijači Partizana žive diljem cele bivše države, ali mnogo više i do toga što su crno-beli neprolazni evergrin koji svi hoće da vide, čuju i osete.

Crno-beli, inače, sledeći takmičarski meč igraju u Evroligi, u petak (20.15), protiv Panatinaikosa u gostima.

Na gostovanjima

Krka - Partizan 2.200 (1.079)

Mega - Partizan 1.500 (1.600)

Split - Partizan 2.000 (1.050)

Cedevita - Partizan 5.527 (1.657)

FMP - Partizan 470 (911)

Zadar - Partizan 8.500 (4.100)

Mornar - Partizan 3.000 (1.035)

Cibona - Partizan 4.000 (1.058)

* Poseta protiv Partizana (u zagradi prosek ove sezone)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

MaxBet lansirao prvu potpuno AI generisanu marketinšku kampanju