''BIO JE NAŠ ČARLS BARKLI'' Miroslav ''Muta'' Nikolić o Dejanu Milojeviću

Filip Milošević

18. 01. 2024. u 18:52

Miroslav ''Muta'' Nikolić oprostio se Dejana Milojevića u razgovoru za Sport Klub.

БИО ЈЕ НАШ ЧАРЛС БАРКЛИ Мирослав Мута Николић о Дејану Милојевићу

Foto: N.Paraušić

- Otišao je jedan od najboljih ljudi u našoj košarci. Sjajan sportista, divan mladi čovek. Strašno. Ne mogu da verujem da se to dogodilo… Samo mi je pred očima njegov dečački osmeh. Mnogo je teško govoriti o Dejanu Milojeviću u prošlom vremenu. Svi smo izgubili mnogo njegovim iznenadnim, preranim odlaskom. Pred njim je bila budućnost u poslu i u životu, imao je nepunih 47 godina - utučeno priča Miroslav Muta Nikolić za Sport Klub.

Nikolić se prisetio vremena kada je 2000. godine pozvao Milojevića da iz FMP pređe u Budućnost.

- Vodio sam tada Budućnost i zvao sam Miloja, kao veoma talentovanog i snažnog centra da pojača podgoričku ekipu. Bio je neverovatno vredan i posvećen, grizao je na treninzima, a poslušan i tolerantan. Nikada reč nije rekao ako ga nekad ne ubacim u igru, samo je ćutao i marljivo radio. Svi znamo koliko je koristan igrač bio, svaka lopta u reketu je bila njegova. Zračio je posebnom, pozitivnom energijom. Otišao sam iz Budućnosti 2002. godine, a on je ostao još dve sezone, znači, ukupno četiri godine je proveo u Podgorici. To najbolje svedoči koliko im je značio.

Nikolić smatra da je Milojević bio srpski Čarl Barkli.

- Zvao sam ga Barkli. Da, on je bio naš Čarls Barkli. Tada je u Budućnosti igrao i Igor Rakočević, njega sam zvao Beli Džordan. Hvalio sam se da u ekipi imam Barklija i Džordana. Eh, ode moj Barkli… - sa teškim uzdahom dodao je popularni Muta.

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!