JOKIĆ IGRAO I ZA DEKIJA: "Rekao sam mu da izađe na teren i oda počast svom treneru i mentoru"

V. P.

20. 01. 2024. u 23:08

PRVI put od tragične vesti o odlasku Dejana Milojevića, na parket je kročio njegov štićenik iz Mege, sada najbolji košarkaš sveta Nikola Jokić. Denver je gostovao u Bostonu, neosvojivoj tvrđavi ove sezone do meča sa šampionskim timom Nagetsa.

ЈОКИЋ ИГРАО И ЗА ДЕКИЈА: Рекао сам му да изађе на терен и ода почаст свом тренеру и ментору

FOTO: Tanjug/AP

Srpski superstar, koji to možda ne bi postao da mu se put nije ukrstio sa Dekijevim, odao je počast svom bivšem treneru i mentoru fenomenalnom igrom u trijumfu nad Seltiksima (102:100) za prekid niza velikog protivnika od 20 pobeda na domaćem terenu. Ovog puta nije bilo onog njegovog ponekad ravnodušnog stava, od početka je igrao MVP brzinom i završio meč sa 34 poena (šut 14/22), 12 skokova i devet asistencija.

- Poslednjih nekoliko dana samo sam ga podržavao, tešio, grlio - rekao je trener Denvera Majk Meloun. - Ne mogu da budem ponosniji na Nikolu što je odigrao ovako posle tragičnog gubitka. Izgubili ste čoveka koga volite, koji vam je mnogo značio, bio vaš mentor i trener. Rekao sam mu: "Idi, odaj mu počast na terenu". Nikola je izašao i svojom igrom odao počast sećanju na Dekija i njegovom nasleđu. To nije lako, ali Nikola je posebna osoba. Bilo je neverovatno gledati ga kako igra, kada uzmete u obzir sa kim igramo. Zato je najbolji igrač na svetu.

U pohodu na keltsku tvrđavu imao je svesrdnu pomoć Džamala Mareja. Kanađanin je u duelu sa vodećim timom lige bio svoja najbolja verzija, pogađao iz svih mogućih i nemogućih situacija za učinak od 35 poena (15/21), osam uhvaćenih lopti i pet asistencija.

- Marej je u poslednjoj četvrtini dao 12 ili 14 poena, doneo nam energiju. Nije želeo da izgubi utakmcu, bio je neverovatan -rekao je Jokić. - Ključ je u odbrani, sveli smo jednu od najboljih ofanzivnih ekipa na 100 poena i to je presudilo.

Okršaj srpskih reprezentativaca u Majamiju pripao je iskusnijem Bogdanu Bogdanoviću, koji je sa Atlantom došao do veoma bitne pobede na Floridi (109:108). Zauzeo je mesto povređenog Treja Janga u startnoj petorci i za 35 minuta postigao 17 poena (6/15), uz tri skoka i asistenciju. I Nikola Jović je bio starter za Majami, ali je odigrao samo 15 minuta, ubacio dva poena (1/5) i uhvatio tri lopte.

Proteklu NBA noć obeležio je i učinak Devina Bukera od 52 poena u pobedi Finiksa nad Nju Orleansom (123:109), što je njegov šesti "50 plus" meč u karijeri. Njegov lični rekord je 70 u duelu sa Bostonom 2017. godine.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

U ZATVOR ZBOG PEDOFILIJE: Glumac iz Lud, zbunjen, normalan osuđen zbog bludničenja nad dečakom