DALEKO OD KUĆE, DALEKO OD IGRE: Crno-beli u Evroligi podbacili kada je reč o utakmicama na strani

G. KELIĆ

22. 01. 2024. u 09:00

PORAZ od Panatinaikosa u Atini (84:71), za košarkaše Partizana bio je ukupno deveti iz 12 dosadašnjih evroligaških gostovanja. Sa njim su, barem na neko vreme, ispali iz plej-in zone, tačnije pozicija koje na tabeli osiguravaju nastavak borbe za doigravanje u kojem su se prošle sezone našli. Upravo upoređujući lanjsku takmičarsku godinu, računica pokazuje da će ovosezonski bilans crno-belih na protivničkim parketima po svemu sudeći biti znatno slabiji, što bi u krajnjoj liniji moglo da ih košta plej-ofa.

ДАЛЕКО ОД КУЋЕ, ДАЛЕКО ОД ИГРЕ: Црно-бели у Евролиги подбацили када је реч о утакмицама на страни

Foto: EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Nekoliko puta je trener Željko Obradović nakon senzacionalnih slavlja upisanih kod kuće, govorio kako moraju da počnu da dobijaju i na strani. Zasada, mrka kapa oko toga pošto su se njegovi puleni sa osmehom na licu vraćali samo iz Vilerbana, Kaunasa i Valensije.

Nikako ne treba umanjivati učinjeno iako su, realno gledano, pobede nad Asvelom i Žalgirisom morale da budu ostvarene, mada ono što posebno može da žulja navijače "parnog valjka" jeste činjenica da su njihovi ljubimci bukvalno iz ruku ispustili trijumfe protiv Baskonije (84:83) i Olimpijakosa (98:94), dok su blizu podviga bili u susretima sa Fenerbahčeom, Efesom, Bajernom, pa i Panatinaikosom sa kojim su bili u egalu 30 minuta.

S obzirom na to da im je ostalo još pet gostovanja do kraja regularnog dela, crno-beli bi morali da ih dobiju sve kako bi izjednačili prošlosezonski učinak. Takav epilog je malo verovatan, kako zbog igre koju prikazuju, tako i zbog težine rivala. Idu na noge Monaku, Virtusu i Barseloni, sve timovima koji se nalaze u top četiri najbolja tima. Tu je i uvek nezgodan Armanijev teren u Milanu, dok je jedini lakši izlet onaj u Berlin, na megdan poslednjeplasiranoj Albi.

Pobede u gostima u prošloj sezoni

Panatinaikos - Partizan 89:91

Fenerbahče - Partizan 72:73

C. zvezda - Partizan 78:79

Žalgiris - Partizan 74:88

Bajern - Partizan 71:82

Virtus - Partizan 79:88

Efes - Partizan 84:97

Monako - Partizan 84:88

Partizan je prošle sezone završio na šestoj poziciji sa 20 ostvarenih pobeda. Sada ih ima 11, na 12 rundi pre kraja. I jedan od najboljih bilansa kod kuće gde je izgubio samo dva od deset mečeva (Barselona i Virtus).

Lani je desetoplasirani tim imao 17 trijumfa, međutim sada je liga još ujednačenija i pitanje je da li će to biti dovoljno. Jak je adut crno-belima domaći parket gde imaju neverovatan vetar u leđa. Dovoljno je videti koliko su samo utakmica u Beogradu okrenuli iz velikog minusa.

Međutim, koliko god to služilo na čast i ponos, za neke veće ambicije, potrebno je biti mangup i u tuđem dvorištu, a ne samo svom.

Pobede u gostima u ovoj sezoni

Asvel - Partizan 62:88

Žalgiris - Partizan 85:93

Valensija - Partizan 67:72

Preostala gostovanja u Evroligi

Monako - Partizan 31.01.

Virtus - Partizan 02.02.

Armani - Partizan 08.03.

Barselona - Partizan 14.03.

Alba - Partizan 04.04.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

MaxBet lansirao prvu potpuno AI generisanu marketinšku kampanju