SADA I DEFINITIVNO: Evo kada i gde će biti sahranjen Dejan Milojević

Novosti online

28. 01. 2024. u 17:27 >> 17:28

SRPSKI košarkaški trener Dejan Milojević koji je preminuo u sredu 17. januara nakon što je doživeo srčani udar u Solt Lejk Sitiju, uskoro će biti sahranjen.

САДА И ДЕФИНИТИВНО: Ево када и где ће бити сахрањен Дејан Милојевић

Foto: N. Paraušić

Podsetimo, bivšem centru FMP-a, Budućnosti i Partizana između ostalih, a potom treneru Mege, Budućnosti i u trenutku smrti članu stručnog štaba Golden Stejta, pozlilo je u jednom restoranu u Solt Lejk Sitiju.

Tamo su Voriorsi u predstojećoj noći, između srede i četvrtka, od 3 sata po našem, srednjeevropskom vremenu, trebalo da igraju sa Jutom. Taj i naredni meč "ratnika"  (protiv Dalasa) su odloženi jer je Dejan Milojević preminuo.

Ta smrt je potresla mnoge, a usled činjenice da je preminuo u inostranstvu, dugo se čekalo da se obave sve formalnosti vezane za transport posmrtnih ostataka u otadžbinu.

I, kako "Telegraf" saznaje, sahrana Dejana Milojevića biće obavljena u Beogradu, 12. februara.

Porodica će naknadno obavestiti javnost o tačnoj satnici, a prema ranijim najavama Milojević će biti sahranjen na Bežanijskom groblju.

Dejan Milojević - čudesna biografija

"Rođen u Beogradu, 15. aprila 1977. godine, Dejan Milojević je košarkom počeo da se bavi u KK Beovuk. Potom, Milojević je igrao za FMP i podgoričku Budućnost, odakle prelazi u KK Partizan, sa kojim osvaja dve titule nacionalnog prvaka. U dresu Partizana, Milojević je na utakmici Evrolige, 2. decembra 2004. godine imao rekordni indeks korisnosti 55 protiv Olimpijakosa (35 poena, 14 skokova). Uz brojna individualna priznanja i kapitensku traku, Milojević je srca navijača Partizana osvojio kao beskompromisni borac.

Nakon Partizana, Milojević je još igrao za Valensiju i Galatasaraj odakle je u leto 2009. ponovo stigao u redove crno-belih. Ipak, zbog povrede kolena, on je 1. septembra 2009. godine objavio kraj igračke karijere.

Osim na klupskom planu, Dejan Milojević je bio uspešan i u dresu reprezentacije SR Jugoslavije sa kojom je 2001. godine osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj. Takođe, sa U20 selekcijom, Milojević je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Italiji. 

Svoju trenersku karijeru, Milojević je započeo u KK Mega gde je radio od 2012. do 2020. godine. Potom je radio i u Budućnosti, da bi od 2021. godine do svoje prerane smrti bio asistent Stivu Keru u ekipi Golden Stejt voriorsa.

Od 2019. do 2021. godine, Dejan Milojević je bio asistent selektora Igora Kokoškova u košarkaškoj reprezentaciji Srbije. 

Po njegovoj smrti, ABA liga je odlučila da MVP trofej regionalnog takmičenja, koji je on čak triput osvajao, ponese ime "Trofej Dejana Milojevića".

Bonus video: In memoriam - Siniša Mihajlović

 

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S