"TU SMO DA TO NE IZGLEDA GLUPO": Nikola Jokić ne samo da je tripl-dablom "udario" po moćnom Milvokiju, već imao šta i da kaže

Đ. S.

30. 01. 2024. u 21:43

SLABO šutersko veče u pobedi Denver Nagetsa nad Milvokijem (113:107), Nikola Jokić je nadomestio novim tripl-dablom, 14. u sezoni. Bez obzira na 15 promašaja iz igre od 25 upućenih šuteva, Džoker je meč protiv Baksa završio sa 25 poena, 16 skokova i 12 asistencija i u tandemu sa Džamalom Marejem (35 p.), predvodio je Nagetse protiv Janisa Adetokumba i društva.

ТУ СМО ДА ТО НЕ ИЗГЛЕДА ГЛУПО: Никола Јокић не само да је трипл-даблом ударио по моћном Милвокију, већ имао шта и да каже

FOTO: Tanjug/AP

Bio je to četvrti uzastopni Džokerov trijumf u međosbnim okršajima sa grčkim asom, koji je susret sa aktuelnim šampionom NBA lige okončao sa 29 poena i 12 skokova. Zakazala su mu dvojica prvih pomoćnika, Kris Midlton (14) i Dejmijan Lilard (18), pa je Bruk Lopez morao da obuči kostim Robina i namuči Denver. Nedovoljno da se nakon izjednačenog prvog poluvremena zaustavi šampion koji je naletom u trećoj četvrtini i dobrom odbranom prelomio utakmicu.

Inače, utakmica protiv Denvera bila je debitantska za trenera Doka Riversa na klupi Milvokija, ali sva je prilika da je se neće sećati po najlepšem.

- Treću četvrtinu smo veoma dobro odigrali, postigli su tada samo 19 poena, pokazali smo sebi da možemo da ih zaustavimo. I u poslednjoj četvrtini naša odbrana bila je dobra, na kraju postigli su 107 poena, ali to je dobro za nas, s obzirom na to kakav tim imaju i kakav im je inače prosek. To je bilo važno za nas - poručio je Jokić i u prvi plan istakao Gordona i Koldvel-Poupa, najbolje defanzivce iz petorke Denvera.

- Imamo momke koji su zaista odigrali dobro kao Aron Gordon, Koldvel-Poup, mi smo samo tu da sve to ne izgleda glupo, tu smo da ih zaštitimo. Oni su glavni u tom segmentu, odrađuju sav posao, mi smo tu da im pomognemo. 

NBA rezultati

Klivlend - L. A. Klipers 118:108, Šarlot - Njujork 92:113, Majami - Feniks 105:118, Bruklin - Juta 147:114, Boston - Nju Orleans, San Antonio - Vašington 113:118, Oklahoma - Minesota 101:107, Memfis - Sakramento 94:103, Hjuston - L. A. Lejkers 135:119, Dalas - Orlando 131:129, Denver - Milvoki 113:107, Portland - Filadelfija 130:104.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk