ODLAZAK U AMERIKU: Ode u NBA sa mislima o Zvezdi i Partizanu

Novosti online

04. 02. 2024. u 17:13

Karlo Matković je u subotu uveče odigrao poslednju utkamicu za ekipu Cedevita Olimpije, na kojoj je bio i najefikasniji igrač sa 19 poena i devet skokova.

ОДЛАЗАК У АМЕРИКУ: Оде у НБА са мислима о Звезди и Партизану

FOTO: KK Cedevita Olimpija/Ales Fevzer/ABA liga

Hrvatski košarkaš je obeležio ekipu Zmajeva u poslednje dve sezone. Bio je jedan od najefikasnijih igrača, kako u regionalnoj ligi tako i u Evrokupu. 

 - U Ljubljani je bilo mnogo lepih uspomena. U tekućoj sezoni bih izdvojio utakmicu protiv Crvene zvezde u Tivoliju, a u prethodnoj utakmicu protiv Partizana u plej-ofu ABA lige. Zahvalan sam navijačima što su uvek uz nas i što nas podržavaju, čak i mlade igrače u timu. Uvek su bili tu, nikad nisu odustali od nas. Dolaze novi izazovi, želim im da nastave da bodre Cedevitu Olimpiju i navijaju za taj tim - rekao je Matković opraštajući se od kluba.

Matković je regionalnoj ligi prosečno beležio 15,6 poena, uz 7,2 skoka i 2,8 blokade po meču, dok je u Evrokupu imao učinak od 14,8 poena, uz 6,4 skoka i 2,1 blokade po utakmici.

Mladi igrač će krenuti put Amerike i NBA lige, gde će zadužiti opremu Nju Orleans pelikansa. Tamo ga očekuje veoma velika konkurencija u reketu predvođena Jonasom Valančijunasom i Kodijem Zelerom.

BONUS VIDEO: JOKIĆEVA „STOTKA“: Koga Srbin juri po broju trpl-dablova

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NIŠTA OD TREĆE FAZE: KK Partizan završio sa prodajom sezonskih karata