KUP KORAĆA IZ ZVEZDINOG UGLA: Evo zašto je Sferopulos poveo juniore, a zašto crveno-beli strepe od FMP-a

Novosti online

13. 02. 2024. u 18:28

Košarkaši Crvene zvezde su krenuli put Niša gde ih očekuje borba za trofej u Kupu Radivoja Koraća. Prvi meč je na programu u sredu od 20 časova protiv ekipe FMP-a.

КУП КОРАЋА ИЗ ЗВЕЗДИНОГ УГЛА: Ево зашто је Сферопулос повео јуниоре, а зашто црвено-бели стрепе од ФМП-а

FOTO: M. Vukadinović

Pred meč svoja očekivanja izneli su trener Crvene zvezde Janis Sferopulos, kapiten Branko Lazić i igrač Luka Mitrović.

Pred polazak, trener crveno-belih Janis Sferopulos govorio je o prvoj utakmici, ali i o mladim igračima, koje je izabrao da vodi na Kup.

- Putujemo u Niš na nacionalni Kup, ali za nas je najvažnija prva utakmica protiv FMP-a. Fokusiramo se samo na tu utakmicu. To je turnir, ali to je nokaut turnir i to dobro znamo. Ako niste spremni da igrate utakmicu po utakmicu, onda će možda doći do iznenađenja, a mi ne želimo da se to desi. Zato se fokusiramo samo na prvu utakmicu protiv FMP. To je tim koji je nedavno promenio trenera. Igraju brže, igraju sa većim entuzijazmom nego ranije, a mi moramo da budemo veoma koncentrisani protiv njih i da igramo našu igru. Doveli smo tri igrača iz našeg juniorskog tima. Uvek volim da radim sa mladim igračima, gledao njihovu utakmicu i gledao sam neke treninge. Za mene je važno da uvek postoji dobra konekcija sa mlađim timovima, a sigurno je da će nam trebati mlada krv za pehar, ali i za nastavak sezone.

Branko Lazić, kapiten Zvezde, ovako je najavio ono što sledi:

 - Pre svega očekujem da odbranimo trofej od prošle godine i da pokažemo da smo spremni za ono što sledi. Već u sredu počinjemo sa odbranom prvog trofeja. Takmičenje je specifično jer sistem eliminacije traje kratko i jednostavno nema mesta greškama. Moramo da uđemo maksimalno u svaku utakmicu i naravno da dođemo do samog kraja i naravno do trofeja - rekao je Lazić.

Foto: Tanjug Luka Mitrović naglašava da Zvezda mora da bude oprezna protiv "pantera":

 - Vreme je da se borimo za prvi trofej. Kup je specifično takmičenje, nokaut sistem gde jedan poraz može da vas košta trofeja. Idemo korak po korak. FMP je u sredu prvi. Ne želimo nikakva iznenađenja. Motivisani smo i željno očekujemo borbu za taj trofej. Lepo je videti mlade igrače na treningu, donose neku novu energiju. Što se tiče ekipe FMP-a, moram da kažem da igraju znatno bolje od dolaska novog trenera, moramo da budemo oprezni i damo svoj maksimum - zaključio je Mitrović.

Podsetimo, Crvena zvezda brani trofej osvojen prošle godine, kada je u finalu savladala ekipu Mege rezultatom 96:79. 

BONUS VIDEO: SAHRANA DEJANA MILOJEVIĆA: Srbija se oprašta od Miloja

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

NIŠTA OD TREĆE FAZE: KK Partizan završio sa prodajom sezonskih karata