PARTIZANOV "DŽELAT" REŠIO GRUZIJU: Senzacija Danaca i pakleni debi DŽikića na klupi Gruzije

Novosti online

23. 02. 2024. u 21:07

Danski košarkaš Ife Lundberg ubacio je 19 poena u pobedi svoje Danske protiv Gruzije (75:69) na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025.

ПАРТИЗАНОВ ЏЕЛАТ РЕШИО ГРУЗИЈУ: Сензација Данаца и паклени деби Џикића на клупи Грузије

FOTO: FIBA.Basketball

Blistao je u gradu Nestved košarkaš Virtusa, koji je bio heroj pobeda italijanskog tima protiv Partizana i u Bolonji i u Beogradu. Završio je meč sa četiri ubačne trojke iz osam pokušaja i zajedno sa košarkašem Estudijantesa Kevinom Larsenom (13 poena, 6 asistencija), nagovestio dramu u grupi G, u kojoj se takmiči Srbija.

Za to vreme, u hali Pionir Srbija i Finska igrali su očekivano borbeni meč pred punim tribinama. "Orlovi" Svetislava Pešića će sledeći meč igrati baš protiv Gruzije, koju sa klupe predvodi Aleksandar Džikić, u gostima i sada je jasno da će Tornike Šengelija i saigrači imati dodatni motiv i obavezu da se trgnu posle teškog poraza.

Gabrijel Ife Lundberg (29) je nigerijsko-danski košarkaš, "pokriva" obe bekovske pozicije i daleko je najbolji igrač svoje zemlje. Rođen je u Kopenhagenu 1994. godine, igrao je i u NBA ligi za Finiks, bio je član CSKA Moskve u sezoni 2021/22, a od 2022. je član Virtusa. Ove sezone u Evroligi prosečno postiže po 9,2 poena poena.

Srbija će igrati protiv Danske i Lundberga u novembru, 21. 11. u gostima, a tri dana kasnije, 24. 11. i kod kuće.

Iz kvalifikacione grupe u kojoj je Srbija na Eurobasket će se kvalifikovati dve ekipe, kao i iz ostalih, sa razlikom da je u njoj i Finska, koja je automatski kvalifikovana za Evropsko prvenstvo kao domaćin.

BONUS VIDEO: Doček Alekse Avramovića, Marka Marinovića i Feđe Sretenovića na trgu u Čačku

(Mondo.rs)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

KO JE BILA ANDRIĆEVA ŽENA? U Nobelovcu je igra zanosna Sarajka - Tihomir Stanić je hteo samo nju (FOTO)