PUTEVI SRBIJE U PARIZU: Sa kim će ukrstiti koplja košarkaši i košarkašice?

V. P.

18. 03. 2024. u 22:02

ŽREB grupa za olimpijski turnir košarkaša i košarkašica u Parizu biće održan u utorak od 19 časova u sedištu FIBA u Švajcarskoj. Kuglicama će baratati legende ženske i muške NBA, Peni Tejlor i Karmelo Entoni.

ПУТЕВИ СРБИЈЕ У ПАРИЗУ: Са ким ће укрстити копља кошаркаши и кошаркашице?

FOTO: FIBA.Basketball

Reprezentacija Srbije, jedna od dve evropske koje su izborile plasman na SP u Manili, nalazi se u drugom šeširu sa Australijom i pobednikom kvalifikacionog turnira u Letoniji, gde će se uz domaćina za jedno mesto boriti Gruzija, Filipini, Brazil, Kamerun i Crna Gora.

Sa tim timovima se nećemo sastati u grupnoj fazi u Lilu, u kojoj će se takmičiti 12 selekcija podeljenih u tri grupe po četiri. Poznato je osam učesnika, preostala četiri biće pobednici kvalifikacionih turnira u Rigi, Atini (Slovenija, Novi Zeland, Hrvatska, Egipat, Grčka, Dominikanska Republika), San Huanu (Meksiko, Obala Slonovače, Litvanija, Italija, Portoriko, Bahrein) i Valensiji (Liban, Angola, Španija, Finska, Poljska, Bahami).

U grupama olipmpijskog turnira biće najmanje dve, a najviše tri evropske reprezentacije. Po dve najbolje iz svake i dve najbolje trećeplasirane igraće u četvrtfinalu, u kojem će parovi biti određeni žrebom uz rangiranje po rezultatima u grupnoj fazi. Dve najbolje idu u D šešir, treća i četvrta u E, peta i šesta u F, trećeplasirane iz grupa u G. Žreb će sastaviti parove iz D i G šešira, odnosno E i F, sa ograničenjem da timovi iz iste grupe ne mogu da se sastanu u četvrtfinalu, a timovi iz D šešira ne mogu u polufinalu.

Poznato je svih 12 učesnika ženskog turnira, koji će takođe biti svrstani u tri grupe po četiri, s tim da je maksimum dve evropske reprezentacije. Sistem takmičenja na OI isti je kao na muškom turniru. Košarkašice Srbije nalaze se u trećem šeširu žreba sa Francuskom i Japanom.

Košarkaši

PRVI šešir: SAD, pobednik turnira u Španiji, Nemačka

DRUGI šešir: Srbija, Australija, pobednik turnira u Letoniji

TREĆI šešir: Kanada, Francuska, pobednik turnira u Portoriku

ČETVRTI šešir: Japan, pobednik turnira u Grčkoj, Južni Sudan

Košarkašice

PRVI šešir: SAD, Kina, Australija

DRUGI šešir: Španija, Kanada, Belgija

TREĆI šešir: Francuska, Japan, Srbija

ČETVRTI šešir: Portoriko, Nigerija, Nemačka

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

SUSRET ZVEZDA U BERLINU: Ana Ivanović i Rodžer Federer pred egzibicioni turnir (VIDEO)