ZVEZDA PALA POSLE DRAME: Crveno-beli namučili Real, ali izgubili u Madridu

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

29. 03. 2024. u 22:27 >> 22:08

KOŠARKAŠI Crvene zvezde izgubili su od Real Madrida u "Vizink centru" sa 101:94 u 32. kolu Evrolige.

ЗВЕЗДА ПАЛА ПОСЛЕ ДРАМЕ: Црвено-бели намучили Реал, али изгубили у Мадриду

Foto: EPA-EFE/Chema Moya

Odličan meč odigrali su crveno-beli, vodili u većem delu meča, ali nisu uspeli da naprave senzaciju i pobede aktuelnog prvaka Evrope.

I jedni i drugi su bili oslabljeni zbog izostanka nekoliko bitnih igrača, ipak to nije sprečilo ekipe da pruže sjajnu napadačku partiju. Koliko je Zvezda odigrala dobar duel pokazuje i činjenica da su Beograđani dobili dve od četiri četvrtine, jedna je okončana nerešeno, a Real je boli bio u poslednjem kvartalu.

Gosti su do samog kraja bili u egalu, no na kraju je presudila trojka Hezonje i zakucavanje u kontri posle ukradene lopte. Takođe, Musa je pravio dosta problema crveno-belima. Fauliran je čak devet puta, od toga dva putu na šutu za tri poena.

Neutralni navijači su mogli da uživaju, s obzirom na to da je bilo dosta atraktivnih pobeda, kao i veliki broj poena.

Timu sa Malog Kalemegdana nije pomoglo da trijumfuje ni to što su Nemanja Nedović i Adam Hanga odigrali odličan meč. Prvi je postigao 30 poena, a mađarski reprezentativac se zaustavio na 22.

U redovima Reala najviše se istakao Džanan Musa sa 30 poena, dok je Mario Hezonja dodao 20. Valter Tavares je upisao dabl-dabl od 11 poena i 11 skokova.

Madriđani sada imaju učinak 26-6, tim sa Malog Kalemegdana je na 11-21.

Real Madrid - Crvena zvezda 101:94 (20:21, 24:26, 28:28, 29:19)

Dvorana: "Vizink centar". Gledalaca: 9.189. Sudije: Matej Boltauzer, Arturas Sukis, Maksim Buber.

Real Madrid: Kozer, Fernandez 3, Abalde 7, Gonzales, Hezonja 20, Alosen 2, Rodrigez 3, Tavares 11, Ljulj 7, Jabusele 16, Endijaj 2, Musa 30.

Crvena zvezda: Smart 9, Lazarević, Hanga 22, Davidovac 6, Mitrović 6, Lazić 3, Tobi, Bolomboj 5, Ilić 9, Nedović 30, Gedraitis 2, Gilespi 2.

 

Četvrta četvrtina: Real Madrid - Crvena zvezda 97:94

40' - Zvezda nije iskoristila napad. Potom je Musa pogodio jedno slobodno bacanje. Nedović je potom takođe bio polovičan.

40' - Tavares je pogodio oba slobodna bacanja. Hezonja je potom ukrao loptu i zakucao u kontri. Real je na dobrom putu da upiše pobedu. Tajm-aut je zatražio Sferopulos na 31 sekundu pre kraja.

38' - Musa je opet poentirao pod faluom Bolomboja. Opet je pogodio dodatno bacanje. Hanga vraća vođstvo Zvezdi. Pogodio je Hanga trojku od tablu, ali je uzvratio Hezonja. Neverovatna utakmica u Madridu!

37' - Drugi put je Musa fauliran od strane Lazića na šutu za tri poena, no pogodio je. Dodatno slobodno bacanje će izvesti posle tajm-auta Sferopulosa. Pogodio je i dodatni penal reprezentativac BiH. Ilić je ostao sam u korneru i pogodio je trojku.

36' - Bolomboj je polovičan sa linije penala. Jabusele je oba realizovao. Hanga je bio sam na šutu za tri poena, ali nije bio precizan.

35' - Hanga je promašio iz kontre, ali je Mitrović sve dobro pratio i uspeo je da poentira. Na drugoj strani Ljulj pogađa važnu trojku za domaće.

33' - Jabusele je pogodio šut preko ruke. Zvezda je promašila dve vezane trojke preko Nedovića i Hange.

32' - Bolomboj je snažno zakucao, a potom i poentirao posle asistencije Nedovića. Zvezda je sada odgovorila serijom 7:0.

31' - Raspucali su se domaći. Serhi Rodrigez je četvrti period otvorio trojkom, ali vratio je Nedović koji je sada na 29 poena.

Treća četvrtina: Real Madrid - Crvena zvezda 72:75

30' - Hezonja je dobro pratio kretnju Rodrigeza i lako je poentirao posle asistencije iskusnog Španca. Musa je pogodio tri bacanja, a onda je Hanga uspeo u poslednjoj sekundi da poentira na obruču.

29' - Real je očas posla napravio seriju 10:0 i u potpunosti se vratio u igru šampion Evrope. Sada je i Hezonja postigao trojku. Seriju "kraljevića" prekinuo je Nedović poenima pod faulom Fernandeza. Pogodio je i dodatno bacanje.

28' - Podigao je Real agresivnost u odbrani i sve teže gosti dolaze do poena. Musa je pogodio pod faulom Lazarevića. Sada je tajm-aut zatrežio Janis Sferopulos.

27' - Odlično igraju crveno-beli. U kontri je poentirao Davidovac i naterao je Ćusa Matea da zatraži još jedan tajm-aut u ovoj četvrtini. Tavares je poentirao pod faulom. Realizovao je i dodatno bacanje.

26' - Sjajno igra Hanga, još jednom je pogodio trojku. Ljulj je oba puta bio siguran sa linije slobonih bacanja. Smart je probio odbranu Reala i poentirao pored Tavaresa.

Foto: EPA-EFE/Chema Moya

25' - Ostao je sam Jabusele van linije 6,75 i kaznio je propust odbrane gostiju. Smart je na drugoj strani oba puta bio precizan sa crte.

24' - Crvena zvezda prvi put ima dvocifrenu prednost i to nakon poena Adama Hange. Nezadovoljan je Ćus Mateo i odmah je zatražio tajm-aut. Sada je Hanga pogodio i oba bacanja.

23' - Sada je Nedović dobro probio i došao je do novih poena. Sjajno igra bek Crvene zvezde. Musa je opet poentirao sa linije penala, no sada je bio polovičan. Ilić je postigao tri koša i sva tri iz zakucavanja.

22' - Tavares je bio okružen trojicom protivničkih igrača, ali ni to mu nije smetalo da poentirao. Nedović nastavlja tamo gde je stao u prvom poluvremenu, treći put je bio precizan van linije 6,75.

21' - Drugo poluvreme je počelo trojkom Hange. Musa je poentirao za Madriđane i to sa linije penala.

Druga četvrtina: Real Madrid - Crvena zvezda 44:47

20' - Uhvatio je Mitrović ofanzivni skok i poentira pod faulom Endijaja. Bio je precizan i sa crte. Poslednji napad na meču imao je Real, ali Hezonja nije pogodio šut iz velike daljine.

20' - Abalde je sada u ritmu. Vezao je pet poena, a moći će da produži niz sa linije penala, ali tek nakon tajm-auta Janisa Sferopulosa. Uspeo je oba puta da bude precizan.

19' - Odličan napad crveno-belih i trojka Smarta. Abalde je dobro probio i poentirao. Nedović je drugi put bio precizan van linije 6,75.

18' - Dobra akcija gostiju i poeni Fredija Gilespija. Oteo je Davodivac loptu Jabuseleu i došao do lakih poena. Tajm-autom je reagovao Ćus Mateo. Alosen je oba puta bio precizan sa linije penala.

16' - Posle Davidovca koji je oba puta bio precizan, Luka Mitrović je bio polovičan sa linije penala.

15' - Kakva akcija Madriđana, sjajnu alej-up kombinaciju su odigrali Ljulj i Hezonja. Opet je Real malo dodao gas i napravio osetniju prednost. Još jedan odličan potez Nedovića i već je na 15 poena bek tima iz Beograda.

Foto: EPA-EFE/Chema Moya

14' - Ušao je u igru i Rudi Fernandez i postigao je trojku. Na drugoj strani Nedović nastavlja da pogađa. Jabusele je drugi put na utakmici poentirao pod faluom.

13' - Sada je Hrvat realizovao i dva slobodna bacanja. Gilespi je ukrao loptu i proigrao je Smarta koji se poenima iz kontre upisao u strelce.

12' - Nedović nastavlja da poentira, sada je bio precizan sa linije penala. Drugi put je van linije 6,75 precizan bio Mario Hezonja.

11' - Prve poene u drugoj četvrtini postigao je Nedović koji je već došao do devet poena. Tavares je pogodio oba slobodna bacanja.

Prva četvrtina: Real Madrid - Crvena zvezda 20:21

10' - Ostao je sam u korneru Branko Lazić i bio je precizan. To su prvi poeni kapitena crveno-belih. Potom je i Nedović pogodio trojku za vođstvo na kraju prvog kvartala. Gosti su serijom 8:0 okončali prvi period.

9' - Ubacio je Real u višu brzinu i sada je šut van linije 6,75 pogodio Hezonja. Lepo je Nedović naskočio i pogodio sa poludistance.

8' - Musa je odlično ušao u meč i već je dvocifren. Potom je pod faulom poentirao Jabusele. Francuz je realizovao i slobodno bacanje.

7' - Sjajno se Hanga oslobodio Jabuselea i pogodio je trojku. Potom dobra akcija Reala koju je zakucavanjem završio Endijaj.

5' - Tavares je dobro pratio i vratio u koš promašaj Alosena. Madriđani su napravili brzo 6:0 nakon novih poena Muse.

4' - Nedović je dobro probio i poentirao flouter preko Tavaresa. Crveno-beli su veoma dobro otvorili utakmicu u prestonici Španije. Musa je jedini koji pogađa za Real od početka susreta.

3' - Sada je reprezentativac Bosne i Hercegovine pogodio i težak šut za dva, ali Ilić igra veoma dobro i već je drugi put na utakmici zakucao.

2' - Musa je pogodio šut van linije 6,75. Ovo su prvi poeni za domaće na ovom susretu. Na drugoj strani sjajno je zakucao Ilić. U strelce se upisao i Adam Hanga koji je bio precizan sa linije penala.

1' - Do prvih poena na utakmici došla je Crvena zvezda preko Rokasa Gedraitisa koji je ukrao loptu i položio u kontri.

Real Madrid meč počinje u petorci: Karlos Alosen, Ugo Gonzales, Džanan Musa, Edi Endijaj, Valter Tavares. Crvena zvezda duel kreće sa petorkom: Adam Hanga, Nemanja Nedović, Rokas Gedraitis, Dalibori Ilić, Džoel Bolomboj.

Uoči meča:

Ovaj duel nema nikakav rezultatski značaj pošto su "kraljevići" obezbedili prvo mesto u ligaškom delu, dok su crveno-beli izgubili sve šanse da se nađu u plej-inu.

Izabranici Janisa Sferopulosa su autsajderi na ovom meču, ali pokušaće nda naprave čudo i prekinu seriju od tri vezana poraza od aktuelnog prvaka Evrope.

Zanimljivo je to da klub sa Malog Kalemegdana u ta tri susreta nijednom nije postigao 60 ili više poena - redom je davao 56, 59, 58.

Tim Ćusa Matea se nalazi u odličnoj formi, u seriji je od šest trijumfa u svim takmičenjima.

Zvezda će i na ovoj utakmici biti znatno oslabljena. Van sastava su Miloš Teodosić, Nikola Topić, Jago dos Santos i Trej Tompkins.

Real Madrid je trenutno na učinku 25-6, dok su crveno-beli na 11-20.

BONUS VIDEO: ZVEZDA DOČEKALA: Nikola Topić trenira

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NIŠTA OD TREĆE FAZE: KK Partizan završio sa prodajom sezonskih karata