BITKA ZA DRUGO MESTO: Partizan u Podgorici igra meč sezone u ABA ligi

V. P.

31. 03. 2024. u 11:00

PARTIZAN iz nedelje u nedelju igra utakmice sezone u Evroligi. Jednu sa tom kvalifikacijom odigraće u nedelju i u ABA ligi, protiv Budućnosti u podgoričkoj "Morači" (19.30). Na talonu je drugo mesto u regularnom delu takmičenja, odnosno prednost domaćeg terena u plej-ofu sve do finala.

БИТКА ЗА ДРУГО МЕСТО: Партизан у Подгорици игра меч сезоне у АБА лиги

FOTO: M. Vukadinović

Oba tima imaju učinak 18-6, kalkulacije su ispale iz računice, pobednik će sasvim izvesno dobiti broj 2 u doigravanju za titulu. Crno-beli u poslednjem kolu dočekuju Zadar, Podgoričani igraju sa svojom filijalom SC Derbijem, tako da je verovatnoća za kiks u tim mečevima zanemarljivo mala.

- Znamo da je utakmica veoma značajna i za Budućnost i za nas, pobednik osigurava drugu poziciju. Probali smo u ova dva dana da se spremimo. Znamo da igramo u pravoj košarkaškoj atmosferi protiv veoma dobrog tima. Na nama je da probamo da odigramo najbolju moguću utakmicu - škrt je bio u najavi trener Partizana Željko Obradović.

Mladi centar Balša Koprivica istakao je značaj derbija kola.

- Definitivno najbitnija utakmica ove sezone u ABA ligi. Budućnost nije imala meč desetak dana, verujem da se dobro pripremila za nas.

Budućnost je na svom sajtu objavila izrazito motivacionu najavu utakmice. Poruke su da u nedelju svi putevi vode u "Moraču", da pobeda nad evroligašem sa budžetom od 20.000.000 evra donosi drugo mesto i prestiž. Citira se rečenica Julija Cezara "kocka je bačena", izgovorena pre nego što je sa svojom vojskom prešao reku Rubikon.

- Glavni su pristup, energija i koncentracija. Ako u tim elementima budemo dobri, onda imamo šansu - kaže trener Budućnosti Andrej Žakelj, koji je uoči početka sezone sa SC Derbijem pobedio crno-bele u finalu ABA Superkupa. - Imali smo vremena da se spremimo taktički, ali su ovi elementi bitniji. Partizan će biti na nivou, bitna je utakmica i njima. Ali, više brinemo o sebi. Siguran sam da ćemo uz pomoć vernih navijača pokazati pravo lice.

Partizan je u prvom meču u sezoni pobedio Budućnost u Beogradu (96:83), što je bio 27. trijumf u 41. susretu sa Podgoričanima u ABA ligi. Od ukupno 14 poraza deset je doživeo kao gost u "Morači", uz devet pobeda.

Inače, arbitraža derbija 25. kola poverena je Mateju Boltauzeru, Tomislavu Hordovu i Milanu Nedoviću.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima